Joskus

Joskus
Logo

3.5.15

Biofysik del 2 av vatten och salt

Uppdatering 2.5.2015
Efter publishering av denna artikel on Vatten och s alt började importen av Hilmalaysaltet till Sverige och Finland. I början av 2000.

Den ursprungliga artikeln om Vatten och sal var ganska lång. Jag har en känsla av att människorna inte längre kan sätta speciellt mycket tid för att läsa. Samtidigt som allting verkar bli kortare, snabbare och bilderna är det viktigaste elementet.

Del  2 av sammanfattningen av flera föredrag som vart och ett omfattat ca fem timmar av Peter Ferreira på sommaren 2001 i Brechtesgaden.

I detta avsnitt berättar Peter Ferreira om skillnaden mellan biofysik och biokemi

Biofysik del 2 av Vatten och salt

Innan jag går närmare in på temat vattnet och salt, ska jag kort förklara vad begreppet biofysik står för, för att vi lättare kan förstå fortsättningen, såväl på vetenskapligt som också på ett mera lättbegripligt sätt.

Biofysikerna sysslar med levande organismer, växter, djur och människor. De befattar sig med sakers levande tillstånd. Om vi till exempel undersöker materia så kan vi földjaktligen på logiskt sätt enbart förstå materia. Inom den här gränszonen mellan materia och energi är det alltså fråga om biofysik. Det som vi kallar liv, beskrivs inom fysiken som energi. 

Nu vet vi inom fysiken att vi inte kan tillintetgöra energin. Från fysiken känner vi endast till förändrade former av tillstånd. Och eftersom vi inte kan tillintetgöra energin, kan vi inte heller tillintetgöra livet. Härvid är det viktigt det sätt, på vilket jag betraktar de naturliga förhållandena mellan materia och energi. Sålunda är syftet för livsmedel att förmedla liv. Och när livsmedlet inte längre är ”levande”, utan har p g a tillverkningsproceduren blivit enbart ”dödsmedel”, kan det möjligen också förmedla död. 

Det allra bästa exemplet om detta är mjölken. Det finns underbara vetenskapliga undersökningar om detta. Vi tar t.ex. en ko, som just fött sin kalv och förbereder sig att ge kalven livsmedlet mjölken för att den ska växa. Men om vi nu tar mjölken från denna komamma, utan att blanda den med mjölk från andra kor. Vi tar denna mjölk till ett mejeri och låter den pastöriseras. Dvs. mjölken genomgår den process som lagstiftarna har beslutat att den ska genomgå innan den kan säljas fritt. Efter pastörisering ger vi komammas mjölk till kalven att dricka.  Senast inom tre veckor kommer kalven att vara död. Låt oss tänka igenom vad som har hänt! Behöver kalven bara kalcium och äggviteämnen från mjölken - eller behöver den kanske det livgivande som finns i den ursprungliga mjölken? När vi slagit sönder mjölkens struktur, blev också geometrin i den sönderslagen. Och där det inte längre finns en geometrisk struktur, finns inte heller någon energi kvar. 

Så måste också kritiskt belysa de biofysikaliska sammanhangen i vårt näringstillskottspreparat. Även i samband med naturliga vitaminer behöver vi ta reda på om den sammanhängande strukturen, det livgivande, finns i dem. Hela fältet med näringstillskottspreparat betraktas tyvärr alltför ofta endast ur rent biokemisk synvinkel. Här kommer nu även biofysiken in i bilden. 

Livsmedel eller dödsmedel   
Ty om vad handlar det då egentligen om? Behöver jag vitaminen i sig eller behöver jag den information som finns i vitaminen? Inom biofysiken handlar det till syvende och sist om energi, och så är svaret på den föregående frågan ”information! Med andra ord, det handlar om elektromagnetiska frekvensmallar.

I detta sammanhang är det endast fråga om lagrandet av likadana våglängder, med olika ursprung, för att åstadkomma en resonansverkan i våra kroppar för att höja energin Det handlar om att vi tillför oss själva sådana livsmedel som har samma element som vi själva består av. Endast då kan en resonansverkan uppstå i kroppen. Finns inte detta resonansförhållande, leder intaget av livsmedel till det motsatta förhållandet, i stället av resonans skapar vi dissonans. Som en följdeffekt lämnar näringen slaggämnen efter sig.   Det är en enormt energikrävande process för kroppen att förbränna dessa livsmedel som i själva verket är ”dödsmedel”.  Vi förlorar då värdefull energi, istället att ur levande föda kunna utvinna det.

Vi måste också ta hänsyn till de sammanhang som har lett till det att energin materialiserar sig. Materian är beroende av den energi som har format den. Materian är vibrerande energi. I samband med denna vibration uppstår en frekvens, en så kallad våglängd. Denna våglängd, denna energi, denna ström, är viktig eftersom det är det vi känner som elektricitet.

Vi känner till endast verkan av elektriciteten. Lamporna lyser, trots att vi inte kan se själva elektriciteten. Vi kan inte stoppa den i en påse, men trots det vet vi att den går att mäta. Och denna elektricitet, detta liv, flyter också igenom våra kroppar. Detta mänskliga batteri måste fysikaliskt sätt vara laddat. Om vårt batteri inte är laddat, beskriver vi bristen som någon sjukdom. Inom skolmedicinen känner vi till mer än 40 000 olika sjukdomar. Men i stort sett handlar det bara om friskhet eller sjukhet, i singular. Vi pratar inte heller om olika sorters friskhet eller hälsa. Och så är inte heller sjukhet eller ohälsa något annat än en störning i energin, en störning i livet. Denna störning kan uttrycka sig i form av symptom. Men när vi ständigt bekämpar symptomet, har vi faktiskt inte erkänt vår sjukdom. När vi besöker en läkare, frågar han oss mycket riktigt - Nå, och hur känner ni er? (Direkt översättning av motsvarande fråga på tyska är ”Vad saknar ni?”).  Här beskriver vårt sätt att uttrycka oss mycket klart att vi saknar något, det är något som får oss att känna oss dålig. Vi saknar energi, vi har brist på livsenergin. Då hjälper oss en symtombehandling mycket lite. Vi måste komma till roten av problemet. 

Vårt förstånd uppfattar endast en miljarddel

1984 erhöll den schweiziske atomfysikern, doktor Carlo Rubbia, nobelpriset, för sin upptäckt av en matematiskt mätbar naturkonstant, med vilken det går kan räkna ut förhållandet mellan materia och den energi som ligger till grund till uppkomsten av denna materia. Detta förhållande är ungefär 01: 1 000 000 000. För att alltså sätta i rörelse en enhet av materia, behöver vi en miljard enheter av energin. Detta betyder samtidigt att vi människor fortfarande förmår att uppfatta en miljarddel av verkligheten. Elektriciteten är också energi, vi ser bara dess verkan - trots det accepterar vi att den är något mätbart.

Var god och föreställ följande i den egna kroppen. Vi undersöker nu skolmedicinskt en levande mänskliga kropp enligt dess sammansättning ända fram till de olika elementerna i den. Och om denna människa skulle nu dö inom de påföljande fem minuterna, och vi skulle undersöka kroppen på nytt, precis på samma sätt som tidigare, skulle resultatet vara precis likadant som 5 minuter innan döden inträffade. Vi måste nu fråga oss själva, vilken energi, vilken kraft, vilken ordningsstruktur kan upprätthålla denna materia så att den kan bilda en mänsklig kropp? Om denna ordningsstruktur inte finns, leder detta till sönderfall.

Kristalliserad enhetlighet
Här börjar nu den sanna naturkunskapen. Inom fysiken pratar vi alltid om de mekaniska sammanhangen. Fysiken grundar sig på mekaniken, mekaniken på hjulet och hjulet på cirkeln - och cirkeln behöver vi för återupprepning. Om vi alltid får samma resultat, säger vi att ”det är vetenskapligt bevisat”. Men denna cirkel kan vi inte finna i naturen. Där finner endast en spiral. Vi kommer visserligen alltid tillbaka till utgångspunkten – men alltid på en annan nivå, på liknande sätt som årstiderna fungerar. Varje år har vi sommar- och vi vet också att varje sommar alltid är ny. Våra fysiska organismer bygger också på denna spiralform. Denna form känner vi igen i vår DNA, som är vår genetiska information. Precis samma spiralform hittar vi även i vattnet, när det flyter fritt som levande vatten i sin spiralformiga rörelse.

Jag vill återvända till enhetligheten innan jag fortsätter med temat vatten. I naturen påträffar vi sådana ordningsförhållanden. Dessa ordningsförhållanden känner vi också till från matematiken. En del av matematiken är geometri. Om vi reflekterar över själva ordet, vad finner vi då? Geo= jorden, metri= massan, jordmassan. Här har vi en gudomlig jordmassa, som geometrin bygger på, så som vi känner till från samtliga platoniska kropparna. Här har energin egentligen börjat materialisera sig – genom kristallisering.

Om vi tittar på en kristall, t.ex. en bergskristall, då upptäcker vi genast att det inte finns två av dem som är precis likadana. Å andra sidan känner vi till att varje enskild bergskristall sinsemellan har precis likadan geometrisk struktur och hör till de platoniska kropparna. Här handlar det visserligen om kisel, silikat. Dock ska vi än en gång fråga vilken kraft som står bakom dessa bergskristallers perfekta geometriska uppbyggnad. Det som intresserar mig alltså är denna kristalls perfekta geometri. 

Nu undrar ni möjligen vad allt det här har att göra med vatten och salt? Det har väldigt mycket med vatten och salt att göra. Vattnet i sin intakta sammansättning har nämligen en kristalliknande struktur.

Jag sade i början att jag inte är intresserad av vattnet i sig, utan av vattnets och saltets förmåga att förmedla energi, eller information. I en sådan kristall gömmer sig nämligen ett informationsinnehåll, en energi, som inom fysiken mäts som piezoelektricitet, och som är bunden till sin geometriska struktur.

I den materiella världen börjar utvecklingen med ordningstalet I, vätet. Ur vätet bildas vatten H2O- som innehåller två delar väte och en del syre. Detta är geometri. 
Denna vattenmolekyl bildar en perfekt tetraeder med fyra likadana, trekantiga sidor. I tetraederns hörn bildas vinkeln 104,7 %. Om vi nu lägger fyra sådana tetraeders bredvid varandra, vad får vi då? En exakt avbild av Cheopspyramiden med 52 graders vinkelmått. Pyramidbyggarna har säkert haft mycket mer i sina tankar.


Del  2 av sammanfattningen av flera föredrag som vart och ett omfattat ca fem timmar av Peter Ferreira på sommaren 2001 i Brechtesgaden.

© Text:  Marion Kuprat   
Översättning och bearbetning: ©Gracia Penttinen
För att använda texten eller någon del av denna, behöver du ett skriftligt tillstånd av författaren, enligt lagen om upphovsrätt.

Analys av det rosa Himalaysaltet
Föredrag av Peter Ferrera pa tyska
BokWasser & Salz- Urquell des Lebens, Dr. Med Barbara Hendel & Peter Ferreira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar