Joskus

Joskus
Logo

2.9.12

Planeetoista ja tähdistä Mayojen maailmassa, osa 3

                          "TOTTA JA TARUA"
Planeetoista ja tähdistä Mayojen maailmassa - Aurinkokuntamme planeetat
Planeetat heijastavat Auringon valoa. Ne eivät "välky", kun niitä katselee yötaivaalla. Tuntemamme Planeetat kiertävät Aurinkoa, ja liikkuvat kaikki samaan suuntaan, ns. niiden kiertoradat Auringon ympäri ovat ellipsin muotoiset. Planeettojen "liikkeet" muodostavat erilaisia säännöllisiä kuvioita taivaalla.
Cosmic Revelations kertoo, että Aurinkokuntamme oli alun pitäen suunniteltu käsittämään 12 planeettaa, jotka olivat mahdollisia asuttaa. Kaksi planeettaa näistä suunnitelluista 12:sta on hävitetty, loput odottavat tieteellisesti vahvistettua ilmestymistään. Zacharias Sitchin puhuu kahdestatoista planeetasta, samoin Barbara Hand Clow. Jokaisella aurinkokunnan planeetoista oli tarkoitus olla yhteydessä toisiinsa. Ne voidaan yhdistää eräänlaisiksi aistipareiksi. Myös Mayojen astrologian mukaan kaikki planeetat ovat yhteydessä toisiinsa ja jokaisella niistä on erityinen vaikutus ihmisiin. 

Merkurius
Merkurius on ensimmäinen planeetta Auringosta laskettuna. Sen etäisyys auringosta on 57.900.000 km. Kolmannen ulottuvuuden tieteellisesti katsottuna Merkurius on pieni kiviplaneetta. Sen ilmakehä on hyvin ohut. Sen muodostavat: happiatomit, natrium, helium vety ja kalium. Merkuriuksen pinta muistuttaa kivipeittoista kraatteria. Sitä peittävät pöly, vulkaaniset tasangot ja kilometrien korkuiset vuoret. Merkuriuksen lämpötila vaihtelee -175 asteesta yöllä +425 asteeseen päivällä. Vuorokauden pituus on 4.224 tuntia. Merkuriuksen kiertoaika Auringon ympäri on 87,97 päivää.  Merkuriuksen halkaisija on 40 % Maan halkaisijasta. 
Merkurius on aina hyvin lähellä Aurinkoa. Sen kaukaisin etäisyys siitä on 28 astetta. Se on näin ollen joko samassa tai viereisessä eläinradan merkissä kuin Aurinko. Tästä syystä Merkuriusta on vaikea nähdä paljain silmin. Ainostaan silloin kun se on kauimmaisessa pisteessään Auringosta, se voidaan nähdä joko aikaisin aamulla ennen auringonnousua tai iltaisin juuri auringonlaskun jälkeen. Merkurius ohittaa Maan Auringon edestä keskimäärin kolmetoista kertaa vuosisadassa.
Merkuriuksen liikkeen muodosta johtuen voimme nähdä sen kolme kertaa vuodessa iltatähtenä ja kolme kertaa aamutähtenä. Tällöin Merkurius on nähtävissä ainoastaan muutamana päivänä ja vain muutaman tunnin ajan.
Solaran mukaan Merkurius on aurinkokuntamme älykkyyden keskus. Siellä tapahtuu korkeamman Ajatuksenkäytön koulutus. Merkuriuksen Mayanimi on Xux Ek´(Ampiaistähti). Sen muita Mayanimiä Coz-Ek´ (Haukkatähti) ja Chichan-Ek´ (Pieni tähti). Merkurius oli Arcturus Proben mukaan Kuu- ja Koiraheimojen koti, nimeltään Velatropa 24.1.

Venus
Venus on toinen planeetta Auringosta laskettuna. Sen etäisyys Auringosta on 108.200.000 km. Se on fyysiseltä ulkomuodoltaan suuri kiviplaneetta, jonka ilmakehä muodostuu useista eri aineista: hiilidioksidi, rikki, jalokaasut neon ja argon, happi, hiilimonoksidi, vesihöyry ja syövyttävät hapot esim. rikkihappo, suolahappo ja fluorivetyhappo. Venuksen pinnalta löytyy graniittia, laavakiveä ja laavaa. Sen lämpötila on suurin piirtein +465 astetta koko vuorokauden. Ilmakehän paine vastaa 90 ilmakehää. Venuksen vuorokauden pituus on 2.808 tuntia. Sen kiertoaika Auringon ympäri on 225 päivää. Venus on melkein samankokoinen kuin Maaplaneetta. 
Venus on tärkeä taivaankappale Maya-astrologiassa. Mayakansa pitää Maaplaneettaa ja Venusta kaksosina. Nämä kaksoset tekevät yhteistyötä harmonian edistämiseksi ja tukevat toistensa tasapainoa. Venus on merkitty sekä ns. uuden ja ns. vanhan maailman kalentereissa. Mayakansa huomioi Venuksen kehitystä ja teki hyvin tarkkoja laskelmia sen jaksoista. 
 Merkityksensä perusteella Mayakansalla on Venukselle useita nimiä. Perinteen-säilyttäjä Hunbatz Men mainitsee nimet Elel Ek´ (Loistava tähti), Zac Ek´ (Valkoinen tähti) ja Noh Ek´ (Täysi tähti). Hugh Harleston Juniorin mukaan Venus on Zac Ek´ silloin, kun se on valovoimansa keskivälillä. Venuksen ollessa loistavimmillaan, 72 päivän aikana, se on Noh-Ek´. Venuksen ollessa himmeimmillään sitä kutsutaan nimellä X´nuk-Ek´, jota voidaan verrata raskaana olevaan, synnytystä odottavaan naiseen. 
Venus tunnetaan myös nimillä Quetzalcoatl, Hueicitlalain, Totonametl ,Tai-huizcalpanticutli ja Wukub Kaquix. Venus oli Tähti- ja Apinaheimojen koti, Velatropa 24.2. Joidenkin lähteiden mukaan Venus kuuluu yhtenä Tzolkinin eli pyhän kalenterin laskemisen perusteisiin. Auringon ja Venuksen liikkeet taivaankaarella saivat myös päättää Mayapyramidien etusivujen ja diagonaalien sijoituksen.
 Venus sijaitsee Maapalloon nähden samassa asemassa joka 8. vuosi. Tätä jaksoa kutsutaan synodiseksi Venus vuodeksi. Silloin Venus tulee myös lähemmäksi Maapalloa, vahvistaa sitä, ja antaa sille energiaa. Venuksen kiertoaika Auringon ympäri on 584 päivää. Maapallon kiertoaika Auringon ympäri on 365 päivää. 5 Venus vuotta on 2.920 päivää, ja 8 Maavuotta on 2.920 päivää. Sekä Immanuel Velikowski että Maurice Chatelain kertovat Venuksen olleen ensin komeetan, joka ilmestyi Aurinkokuntaamme noin 12.000 vuotta sitten aiheuttaen suurta tuhoa Planeetallemme. 
Venus on vuoronperään aamutähti ja iltatähti. Aamutähtenä se nousee ennen Aurinkoa 71 päivän aikana, kunnes se saavuttaa kaukaisimman eli läntisimmän asemansa laskettuna nousevasta Auringosta. Sen jälkeen se nousee aamutähtenä yhä matalammalle, kunnes se 221. päivänä saavuttaa maksimaalisen konjunktionsa Auringon kanssa. Noin kuu-kautta ennen tätä tapahtumaa Auringon säteet häikäisevät niin, ettei Venus näy paljaille silmille. Sen jälkeen se sijaitsee Auringon takana konjunktiossaan. Tämän jälkeen Venus näyttäytyy hetken auringonlaskun jälkeen. Nyt siitä on tullut iltatähti. Se sijaitsee nyt Auringosta itään päin. 221 yön aikana Venus vetäytyy Aurinkokonjunktionsa keskipisteestä poispäin. Tämä alkaa samana iltana kun se ilmestyy iltatähtenä ensimmäisen kerran. Nyt Venus alkaa näyttäytyä ilta illalta kauempana laskevasta Auringosta, kunnes se saavuttaa itäisimmän asemansa. Sen jälkeen Venus tarvitsee 71 päivää aloittaakseen kiertonsa kohti Aurinkoa. Seuraavaksi se saavuttaa kaukaisimman konjunktionsa Auringon kanssa, ja sijaitsee Maapallon ja Auringon välissä.  Tämän jälkeen Venus on pari päivää näkymättömissä, jonka jälkeen se alkaa näyttäytyä nousevan Auringon vasemmalla puolella Aamutähtenä, tai "täytenä Venuksena", täydenkuun lailla. Antiikin kulttuurit pitivät Venusta kahtena eri tähtenä tämän nousemismallin vuoksi, mutta Mayat tiesivät kysymyksessä olevan saman taivaankappaleen. 

Kun Venus on aamutähti, ja sijaitsee Auringon toisella puolella Maapallolta katsottuna, tätä konjunktiota kutsutaan nimellä "superior".
Kun Venus on iltatähti, ja sijaitsee Auringon ja Maapallon välissä, tätä konjunktiota kutsutaan nimellä "inferior". 
Aurinko/Venus konjunktio tapahtuu siis 10 kuukauden väliajoin ja on vuoronperään superior ja inferior.
Jokaisen Aurinko/Venus konjunktion välillä on 290–294 päivää.
Kahden samanlaisen Aurinko/Venus konjunktion, eli kahden superior- ja kahden inferior-konjunktion välillä on 590–588 päivää.
Venuksen synodinen jakso, täydestä Venuksesta seuraavaan täyteen Venukseen, kestää n. 584 päivää.
Venuksen siderealinen jakso kestää 224,7 päivää. Tällöin Venus palaa jostain määrätystä pisteestä taivaalla samaan pisteeseen.

Raymond Mardyksin mukaan Venuksen eri konjunktiot taivaalla "piirtävät” pentagrammin - eli viiksisakaraisen tähden. Yhden tähden piirtämiseen Venus tarvitsee viisi vuotta. Samanaikaisesti konjunktioiden liike muodostaa spiraalin. Venuksen "piirtäessä" pentagrammiaan se kiertää samanaikaisesti 13 kierrosta Auringon ympäri. Kestää 243 vuotta ennen kuin Aurinko/Venus konjunktio tapahtuu samassa pisteessä taivaankaarella, ja 251 vuotta jotta se saavuttaa saman asteen eläinradalla. Tästä viisi vuotta eteenpäin ja Venus on aikaansaanut vielä yhden pentagrammin. Näiden 264 vuoden aikana on Venus ehtinyt piirtämään 62 pentagrammia. Tällä kuviolla on Mardyksin mukaan yhteys sekä DNA-koodiin että I Ching systeemiin. Ja kun on kulunut vielä neljä vuotta, on pentagrammeja 65. Tällä luvulla on yhteys Tzolkiniin. Yhdessä Tzolkinin "vuodenajassa" on 65 kiniä.
On myös mahdollista laskea Venuksen ja Tzolkinin yhteys. Jos aloitamme uuden 260 kinin Tzolkinkierroksen ja 365 päivän aurinkovuoden samana päivänä kun Aurinko ja Venus ovat konjunktiossa, tekee Tzolkin seuraavien 104 vuoden aikana 146 260-kinin kierrosta ja 104 365-päivän kierrosta. Aurinko/Venus konjunktio on tänä aikana piirtänyt täsmälleen 13 pentagrammia.
243–260 vuotta kestävän jakson aikana tapahtuu kuusi erityistä Venus-tapahtumaa. Inferior-konjunktion (iltatähti) aikana Venus ohittaa Auringon sen edestä, jolloin se näkyy Aurinkoa vasten mustana levynä, joka vaikuttaa vetävän mustaa häntää perässään. Näitä tapahtumia kutsutaan "Venus transiiteiksi". Ne tapahtuvat kaksi kertaa saman vuosisadan aikana ja silloin niiden väli on 8 vuotta. Viimeisimmät transiitit tapahtuivat vuosina 1874 ja 1882. Seuraava transiitti, joka nähdään myös Pohjolassa, tapahtuu vuonna 2004 ja sitä seuraava vuonna 2012, 6. kesäkuuta. Viimeisin transiitti tapahtuu siis samana vuonna, jolloin Mayaprofetiat saavuttavat loppupisteensä.
Raymond Mardyks on myös laskenut Venuksen kiertoradan ja Maapallon kiertoradan suhteen Auringon ympäri. Hän vertaa näitä lukuja toisiinsa. Suhteet ovat lähes identtiset. Planeetallamme on inkarnoituneina Venuksen kautta saapuneita sieluja. Heidän tehtävänsä on olla planeetta-eheyttäjiä. Heidän suuri haasteensa on välittää rakkaus Maaplaneetalle ja sen asukkaille, huolimatta siitä, miltä planeettamme kolmannen ulottuvuuden prosessi näyttää.
Solara kertoo Venuksen olleen tunnetun seitsemän temppelinsä vuoksi. Näitä temppeleitä johtivat Sanat Kumara ja Kumaroiden kuninkaallinen perhe. 
Myös Mayakansan Quetzalcoatl/Kukulkan - johtajan alkuperän sanotaan olleen Venus.

Maa
 Maa, eli Terra-Gaia on Auringosta laskettuna kolmas planeetta. Sen etäisyys Auringosta on 149.600.000 km. Sen kiertoaika Auringon ympäri on 365,25 päivää. Maan halkaisija on 12.756 km. Maa on Aurinkokuntamme ainoa planeetta, jolla on löydetty kolmannen ulottuvuuden elämää.
Maa on Cosmic Revelations mukaan yhdeksästä nykyään tunnetusta planeetasta henkisesti pimein. Siellä on käyty sotia pitkiä aikoja. Maassa asuu paitsi maanpinnalla asuvia olentoja, myös Lemurian ja Atlantiksen ajoilta säilyneitä olentoja pinnan alapuolella. Maalla on suuri mahdollisuus saavuttaa harmonia omassa aurinkokunnassaan. Tästä olisi iloa ja hyötyä paitsi Maalle itselleen myös koko aurinkokunnalle. 
Maaplaneetta on juuri nyt vaihtamassa ulottuvuutta. Kestää yhden galaktisen aurinkovuoden, eli 26.000 vuotta ennen kuin planeetallamme on taas mahdollisuus saavuttaa se voimakkuus ja asema, jonka se pian kokee. Tämä on valtavien vaikeuksien, harmien ym. aika. Kaikki matalammalla tasolla värähtelevät järjestelmät hajoavat. Uudet valon ja korkeammalla tasolla värähtelevät järjestelmät syntyvät entisten sijaan. Kun tietoisuutemme kohoaa tarpeeksi, se luo tämän uuden maailman. Tämä muutoksen aika tarkoittaa myös sitä, että ihmiskunnan on tehtävä päätöksensä. Jäädäkseen Maaplaneetalle on yksilön käytävä läpi henkinen herääminen. Jos yksilö ei halua valita tätä tietä, ei hän pysty jäämään tänne. 
Maaplaneetta on Käsi- ja Ihminen-heimojen koti. José Argüellesin mukaan Maa pitää Uranuksen kanssa yllä tasapainoa aurinkokunnassamme. Maaplaneetan nimi Arcturilaisen järjestelmän mukaan on Velatropa 24.3., eli Aurinkokunnan (Velatropa) kolmas planeetta Auringosta laskettuna.

Mars
Mars on neljäs planeetta Auringosta laskettuna. Sen etäisyys Auringosta on 227.900.000 km. Ulkoiselta olemukseltaan Mars keskisuuri kiviplaneetta, jonka maaperässä on sidottuja happoja, eri suoloja, rikkiä ja metalleja. Siellä on myös mahdollisesti vettä syvällä pinnan alapuolella. Marsin ilmakehästä löytyy hiilidioksidia, rikkia, argonia, happea, otsonia ja hiilimonoksidia. Marsin lämpötila vaihtelee -125 asteen ja +20 asteen välillä. Sen vuorokauden pituus on 24 tuntia ja 38 minuuttia. Marsin kiertoaika Auringon ympäri on 687 päivää. Marsin kuut ovat nimeltään Fobos ja Deimos. Marsin halkaisija on noin puolet Maan halkaisijasta. Mars on nähtävissä paljaalla silmällä. Se on pieni ja hieman punaiseen vivahtava. Välillä se on pitkän aikaa näkyvissä koko yön.
Marsin kuiden Foboksen ja Deimoksen väliset mittasuhteet heijastuvat Meksikossa Teotihuacanin pyramidialueen mitoissa. Fobos on pieni, ainoastaan 27–29 km halkaisijaltaan. Se kiertää Marsia noin 6.000 km etäisyydellä. Deimos on vielä pienempi, vain 9,5 -16 km halkaisijaltaan. Sen kiertoetäisyys Marsista on 20.000 km.
Marsin kivinen ja karu pinta on asuttamaton tällä hetkellä, mutta Cosmic Revelationin mukaan sen pinnan alla elää joitain asukkaita. Marsin asukkaat olivat pakotetut muuttamaan toisaalle tai kuolemaan, kun heidän vedensaanti mahdollisuutensa tuhoutuivat valtasodissa. Solara kertoo Marsin toimineen aikoinaan valtakeskuksena ja niiden harjoituspaikkana, joiden oli määrä palvella Maaplaneetalla johtoasemissa. Marsilla puhkesi kuitenkin sota siellä olleiden kahden suuren sivilisaation välillä. Huolimatta siitä, että nämä sivilisaatiot olivat kauan toimineet hyvin yhdessä, onnistuivat ne tässä sodassa tuhoamaan planeettansa. Marsin energia vaikutti myös Atlantiksen tuhoutumiseen. Soturit kuuluvat Solaran mukaan Marsin vaikutuksen alaisuuteen. Ja jos Marsin koulutustemppelit olisivat edelleen kunnossa, voisivat soturit saada oppia siellä, että sodankäynnin korkein oktaavi on matka mestaruuteen, ja energian ja vallanvoiman käyttöön.
Marsin Mayanimi on Chac Ek´. Arcturus Proben mukaan Mars oli Maailmojen sillanrakentaja- ja Taivaanvaeltajaheimojen koti, Velatropa 24.4. Telektonissa Argüelles yhdistää Marsin energian kuoleman pelkoon ja Aurinkokunnassamme esiintyneisiin/esiintyviin väärinkäytettyihin voimiin.

Maldek
Maldekin kerrotaan olleen kirkkaan "aamutähden". Se oli alun pitäen viides planeetta Auringosta laskettuna. Jotkut lähteet kertovat sen tuhoutuneen Atlantiksen aikaan. José Argüellesin mukaan se tuhottiin aikasodissa. Maldekin jäänteet ovat olemassa asteroidivyönä. Myös Maldekin energia on aurinkokunnassamme. Niiden voimien, jotka aikoinaan johtivat Maldekin räjähtämiseen, sanotaan edelleen olevan käymässä sotia, tällä kertaa Maaplaneetalla. Argüelles toteaa, että jos he onnistuvat nytkin, menetämme planeettamme. Ja "planeetan menettäminen on vakava asia!" Telektonissa Argüelles yhdistää Maldekin aurinkokuntamme väärinkäytettyihin voimiin. Se liittyy myös seksin väärinkäyttöön ja seksuaalisiin tabuihin. Tämä meidän on eheytettävä nyt.
Arcturus Proben mukaan Maldek oli Käärme- ja Taikuriheimojen koti. Solara kertoo, että Maldek oli ainoa aurinkokuntamme planeetoista, jolla ei ole ollut koulutusta tai temppeleitä niitä yksilöitä varten, jotka olivat valinneet inkarnoitua Maaplaneetalle.
Asteroidivyön "planeettojen" länsimainen historia alkoi 1770-luvulla. Ensin löytyi Ceres, joka sai nimensä vanhan sisilialaisen suojelusjumalattaren mukaan. Seuraavien vuosien aikana löytyivät Pallas, Juno ja Vesta. Kahdeksan vuotta myöhemmin löytyi Astrea. Neptunuksen löytymisen jälkeen alkoi myös asteroideja löytyä. Nykyään niitä arvellaan olevan yli 3.000, eikä niille enää ole helppo löytää nimiä. Erityisesti Punaisen Rytmisen Kuun vuonna (1998/99)), aktivoitiin Lilith ensimmäisen kuukalenterikuun lopusta lähtien (21.8.1998). Lilith on kiinteältä läpimitaltaan 37 km, mutta sen kaasujen peittämä koko on suurempi. Näiden kaasujen joukossa on jalokaasu xenonia, jota Maapallolla on nykyään tuskin lainkaan. Lilith* tunnetaan myös nimellä "Pimeä Kuu", koska se ei ole näkyvissä muutoin kuin silloin kun se ohittaa Maan Auringon edestä. Silloin Lilith näyttää punaiselta planeetalta. 

(*Tarujen mukaan Lilith oli Edenin käärme. Toiset tarut taas sanovat hänen olleet Aatamin ensimmäisen vaimon. Itse asiassa hän on naispuolinen Luojajumala. Lilith tarkoittaa liljaa. Englanninkielen sana Lullaby - kehtolaulu, on myös peräisin Lilithistä.Lilith on myös hopi-profetioiden hämähäkkinainen).

Jupiter
Jupiter on tieteellisesti katsottuna viides planeetta Auringosta laskettuna. Sen etäisyys Auringosta on 778.300.000 km. Jupiter on jättiläismäisen suuri nesteplaneetta, joka on kemialliselta koostumukseltaan Auringon kaltainen. Sen ilmakehässä on 90 % vetyä ja 10 % heliumia, sekoitettuna ammoniakilla, metaanilla, fosfinilla, vedellä ja hiilivedyllä. Jupiterin pinnan muodostaa juokseva vety. Oletettavasti planeetan ydin on kiinteä. Lämpötila vaihtelee -150 asteesta pilvipeitteessä pariin tuhanteen asteeseen pinnan vetykerrostumissa. Jupiterin vuorokauden pituus on 9 tuntia ja 50 minuuttia. Sen kiertoaika Auringon ympäri on 11,86 vuotta. Jupiterin neljä suurinta kuuta 16:sta ovat nimeltään Io, Europa, Ganymede ja Callisto. Pienempiä kuita ovat Metis, Adrastea, Amathea, Lea, Himalia, Lysithea, Elara, Ananke, Carme, Psaiphaë ja Sinope.  Olen löytänyt myös tietoja joiden mukaan Jupiterilla olisi kaikkiaan 61 kuuta.  
Jupiterin halkaisija on 11 kertaa suurempi kuin Maan ja sen massa on 318 kertaa suurempi kuin Maan. Jupiter on nähtävissä taivaankannella paljain silmin. Sen valo on väriltään keltaiseen vivahtava.
Solara kertoo Jupiterin pyhistä halleista, joissa opetetaan Yhtenäisyyden ja Laajentumisen olemusta. Tämä opetus käsittelee iloa ja antamista. Siitä syystä Jupiter on erittäin suosittu sopeutumisvyöhyke. Solaran mukaan lähetetään inkarnaatioidensa aikana kärsineet ja vastuun taakkaa kantaneet sielut Jupiterin halleille löytämään uudelleen ilon ja keveyden. Ruotsalaisen astrologin John Källdenin mielestä Jupiterin mahtava koko muihin planeettoihin verrattuna johtuu sen "laajenneesta sydämestä", ja halusta saada paljon aikaan. Jupiter luovuttaa yhdeksän kertaa enemmän energiaa kuin se ottaa vastaan. José Argüelles yhdistää Jupiterilla olleet "voimat/energiat" Maaplaneetalla käytyyn aikavarkauteen, jossa yhteydessä siirryttiin käyttämään aurinkokalenteria. Telektonissa Argüelles kertoo Jupiterin liittyvän väärään henkisyyteen ja aurinkokuntamme väärinkäyttäjävoimiin. 
Vuonna 1994 heinäkuussa Jupiteriin törmäsi 21 pienempää ja suurempaa meteoriittia. Tällä törmäyksellä on oleva vaikutus ihmiskunnan kehitykseen vielä vuosia eteenpäin. William Shaffer sanoo tämän törmäyksen auttavan ihmiskuntaa sen henkisessä puhdistusprosessissa. Jupiterin lähellä on eräiden tietojen mukaan avautunut vortex, energiakierrre. Se tapahtui ehkä tämän törmäyksen yhteydessä... Tämä vortex lähettää signaaleja Maahan. Useat lähteet toteavat Jupiterin hiljalleen muuttuvan toiseksi Auringoksi. Vanhimmat löytämäni merkinnät tästä muutoksesta ovat peräisin 1960-luvulta. Jos Jupiterista tulee aurinko - ja Aurinkokunnastamme kahden Auringon järjestelmä, Maaplaneetalla nykyään vallalla oleva polariteettien kokeminen jäisi pois...
Dreamspell/Uniloitsu-yhteydessä Jupiterille kuuluu kuudes kiertorata Auringon ympäri. Jupiterin Mayanimi on Hunbatz Menin mukaan Yax Ek´. Hugh Harleston Jr. tuntee sen myös nimillä Be´en-Ek´, eli vanha, hidas tähti ja Bolon-Oc-Eil.  Jupiter oli Siemen- ja Kotkaheimojen koti, Velatropa 24.6. 

Saturnus
Saturnus on tieteellisesti katsottuna kuudes planeetta Auringosta laskettuna. Sen etäisyys Auringosta on 1.427.000.000 km. Saturnus on jättiläismäinen nesteplaneetta, jota ympäröi laaja rengasjärjestelmä. Sen ilmakehässä on vetyä, heliumia, ammoniakkia, metaania, etaania, etyleniä, asetyleniä ja fosfinia. Tiedemiehet ovat todenneet, ettei Saturnuksella ole kiinteää pintaa. Saturnuksen lämpötila on ylimmässä ilmakehässä -190 astetta ja muutamia tuhansia asteita lähellä "pintaa". Vuorokauden pituus on 10 tuntia ja 30 minuuttia. Saturnuksen kiertoaika Auringon ympäri on 29,46 vuotta. Saturnuksella on 17 kuuta. Niistä suurimmat ovat Mimas, Enceladus, Tethys, Dione, Rhea, Titan, Japetus ja Phobe. Saturnuksen halkaisija on 9 kertaa ja sen massa 95 kertaa suurempi kuin Maan. Myös Saturnus voidaan erottaa yötaivaalta paljain silmin. Sen valo on hieman sinertävää. 
Saturnus on muodon luoja ja ylläpitäjä.  Se, mitä nyt näemme planeetallamme tapahtuvan, on hallinnon muuttuminen, eli valtikan siirtäminen yhdestä värähtelysukupolvesta toiseen.  Tämä prosessi on eräs kehityksellisistä kriiseistämme, ja näemme sen kehityksen kaikkialla. Solara kertoo Saturnuksen neuvostosta. Tämä neuvosto määrää koko aurinkokun-nan kehitysmallin. Aurinkokuntamme olennot tapaavat usein Saturnuksella ja keskustelevat tästä tärkeästä kysymyksestä. Tällä planeetalla on vastuun ja keskityksen painopiste aurinko-kunnassamme. Yksilöt, jotka ovat eläneet vastuuttomia inkarnaatioita ja olleet toimettomia, saavat inkarnoitua Saturnukselle oppimaan vastuuta.
Saturnuksen Mayanimi on Ain Ek´, krokodiilitähti. Saturnus oli Yö- ja Soturiheimojen koti. Saturnus liittyy Maaplaneetalla tehtyyn aikavarkauteen Argüellesin mukaan. Uniloitsun mukaan Saturnus, Velatropa 24.7 on seitsemäs planeetta Auringosta laskettuna. Telektonissa Argüelles yhdistää Saturnuksen materialismiin ja Aurinkokunnassamme esiintyviin väärinkäyttäjävoimiin. Tämä energia on eheytettävä nyt. 

Uranus
Uranus on tieteellisesti katsottuna seitsemäs planeetta Auringosta laskettuna. Jättiläiskokoisen nesteplaneetta Uranuksen etäisyys Auringosta on 2.879.000.000 km. Sen ilmakehässä on vetyä, heliumia, metaania, asetylenia ja muita hiilivetyjä. Uranuksella ei ole tunnettua kiinteää pintaa, mutta oletetaan, että sen ydin on kiinteää kiveä nestepinnan alapuolella. Uranuksen lämpötila vaihtelee -160 asteesta ilmakehässä muutamaan tuhanteen asteeseen lähellä pintaa. Vuorokauden pituus Uranuksella on 17 tuntia ja 14 minuuttia. Sen kiertoaika Auringon ympäri on 84 vuotta. Uranuksen etäisyys Auringosta on 20 kertaa suurempi kuin Maan. Sen halkaisija on neljä kertaa suurempi kuin Maan halkaisija. Uranuksen kuut ovat nimeltään Miranda, Ariel, Umbriel, Titania ja Oberon. 
Solara kertoo Uranuksen olevan Kreativiteetin eli Luovuuden keskuksen. Se on erittäin intensiivinen ja värähtelee sähköisistä virtauksista. Kreatiivisuuden halleilla Uranuksella yksilöt oppivat Jumalaista Inspiraatiota, usein aika sekoittavalla tavalla. Siellä tapahtuu lähes kaikki odottamatta, äkillisten inspiraationpuuskien kautta, jotka iskevät yhtäkkiä kuin salamat kirkkaalta taivaalta. Uranus on myös se paikka aurinkokunnassamme, jossa on mahdollisuus kokea asioita, jotka ovat täysin mahdottomia muilla planeetoilla. Useat Maaplaneetalla toimivat sanansaattajat ottavat vastaan sanomat Uranuksen kautta.
Hugh Harleston Jr, joka on kirjoittanut kirjan Maya-eläinradasta, kertoo että Uranuksen kuu Miranda liittyy Teotihuacanin pyramidialueen mittoihin. Mirandan kiertorataan liittyvät luvut 17 x 7 200 (katun). Mirandan halkaisijaan liittyy luku 225.0000 (=238 km). Luku 225 esiintyy Teotihuacanissa. Se on etäisyys Auringon pyramidin keskustasta Suuren Avenuen (tunnetaan myös Kuolleiden katuna) keskustaan. Vaikka Uranus on ollut Mayakansalle tunnettu ja se kuunsa Mirandan kautta esiintyy Maya-astronomiassa, en ole löytänyt sille Mayanimeä.
Länsimaisen astronomiamme mukaan Herschel "löysi" Uranuksen vasta vuonna 1781. Uranus oli José Argüellesin mukaan Tuuli- ja Maaheimojen koti. Se pitää Maan kanssa yllä planeettatasapainoa aurinkokunnassamme. Kirjassaan Arcturus Probe hän kertoo myös että, Uranus oli "Alkuperäinen taivas". Uniloitsun mukaan Uranus on aurinkokuntamme kahdeksas planeetta, Velatropa 24.8. Cosmic Revelations kirjassa kerrotaan, että tällä hetkellä Uranuksella on elämää ainoastaan eläinten muodossa. Siellä asuvat eläimet muistuttavat omia kotieläimiämme. Ne eivät ole nähtävissä paljain silmin. mutta ottavat yhteyttä ihmisiin unissa. Uranuksen asukkaita on noin 2,6 miljoonaa.
Muutoksen aikana, jota nyt elämme, on Uranus se energia, jonka yhdistämme muotojen hajoamiseen. Uranus on Vesimiehen aikakauden planeetta. Vesimies on yhteydessä ryhmätyöskentelyyn ja Vesimiehen (Vesinaisen!) aika on yhteydessä ihmiskunnan ryhmäsieluun.

Neptunus
Neptunus on tieteellisesti katsottuna kahdeksas planeetta Auringosta.  Myös Neptunus on jättiläiskokoinen nesteplaneetta, jonka etäisyys Auringosta on 4.504.000.000 km. Neptunuksen ilmakehässä on vetyä, heliumia, metaania, asetylenia, etaania ja mahdollisesti myös ammoniakkia. Neptunuksella ei ole tunnettua kiinteää pintaa. Sen kiinteä sisin on mahdollisesti jään peittämää kiveä. Neptunuksen lämpötila vaihtelee -220 asteesta ylimmässä ilmakehässä muutamaan tuhanteen asteeseen alempana. Neptunuksen kiertoaika Auringon ympäri on 165 vuotta. Neptunuksen kuut ovat nimeltään Triton ja Nereid.
Solaran mukaan Neptunus on pehmeä ja uneksiva. Sen temppelit ovat omistetut visioille ja mystisille asioille. Siellä on kaikki kosteaa, ja maisemaa peittää sumuharso. Neptunuksella ei tapahdu juuri fyysisiä aktiviteetteja, vaan asukkaat näyttävät ikään kuin nukkuvan rauhallisesti. Heidän unensa sisältävät mystisiä ilmestyksiä ja illuusioita. Tarkoituksena on, että he oppivat käyttämään erottelukykyään. Palveltuaan Neptunuksella, Maaplaneetalle tulevat yksilöt voivat palvella pappeina, mystikkoina, vaeltajina, pyhimyksinä ja olla viisaita ja uneksijoita.

Maykansa on tuntenut Neptunuksen, mutta en ole onnistunut löytämään sen mayanimeä. Länsimaiseen astronomiaan Neptunus ilmestyi vuonna 1846 Le Verrierin "löytämänä". Uniloitsun mukaan Neptunus, Velatropa 24.9, on Auringosta laskettuna yhdeksäs planeetta ja Lohikäärme- ja Peiliheimojen koti.

Pluto
Pluto on viimeiset vuosikymmenet ollut Maasta katsottuna kaukaisin eli yhdeksäs tunnetuista planeetoista Aurinkokunnassamme. Se on havaittu vasta 1930-luvulla. Pluton etäisyys Auringosta on 5.900.000.000 km. Pluto on pieni jääplaneetta, jonka ilmakehästä on löydetty paitsi metaania myös vapaata vetyä ja luultavasti myös muita hiiliperäisiä epäpuhtauksia. Pluton fyysinen tiheys ei ole hiilipohjainen kuten Maaplaneetan. Sen kohtuullisen tasaisen fyysisen pinta muodostuu jäätyneestä vedestä, metaanista ja hiilivetykerrostumista. Pluton lämpötila vaihtelee -225 ja -210 asteen välillä. Pluton vuorokauden pituus on 153 tuntia ja kiertoaika Auringon ympäri on 248 vuotta. Pluton kuu on nimeltään Kairon.
Solara pitää mahdollisena, että Pluto on intensiivisin koulutuskeskus kaikista planeetoista. Sen mysteeriokouluissa oppilaat kohtaavat elämään ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä. Heidän vihkimykseensä kuuluu käydä läpi jakso, jonka aikana opitaan salattua tietoa. Pluto on transformaation, kuoleman ja uudistumisen planeetta. Koska Pluto ei ole helppo paikka, on siellä vähemmän kävijöitä kuin muilla planeetoilla. Sinne ei myöskään lähetetä vasta-alkajia koulutettavaksi. Arcturus Proben mukaan Pluto oli Aurinko- ja Myrskyheimojen koti ja kymmenes planeetta, Velatropa 24.10.

Nibiru
Nibiru on "kahdestoista planeetta". Sitä ei virallisesti ole löydetty vielä. Tästä planeetasta ja sen merkityksestä puhutaan esimerkiksi Raamatussa Zacharia Sithinin mukaan. Sitchin on kirjoittanut kirjan Kahdestoista planeetta. Barbara Hand Clow kertoo Nibirusta kirjassaan The Pleiadian Agenda.
Nibirun kiertorata Auringon ympäri on 3.600 vuotta. Se on muodoltaan erilainen kuin muiden planeettojen kiertorata. Nibiru ei myöskään kierrä Aurinkoa samaan suuntaan kuin muut planeetat. Niinä aikoina kun Nibiru on ollut lähinnä Maaplaneettaa, on täällä tapahtunut suuria muutoksia. Barbara Hand Clow liittää esimerkiksi väärässä ajallisessa rytmissä elämisemme Nibiruun ja sen harjoittamaan ihmiskunnan kontrolliin. Hän kertoo Nibirun syntyneen Siriuksesta. 

 Planeettojen eli kiertotähtien mayanimiä (Hugh Harleston Jr:n mukaan)
Merkurius Xux-Ek´= ampiaistähti, Chichan-Ek´= pieni tähti, Coz-Ek´= haukkatähti
Venus =  Zak-Ek´= valkoinen tähti, Elel-Ek´= loistava tähti, Noh-Ek´= suuri tähti, X´Nuk-Ek´ = raskaana oleva tähti (nainen)
Mars = Chak-Ek´= punainen tähti
Jupiter = Be´en-Ek´ =vanha, hidas tähti.  Bolon-Oc-Eil., Yax Ek´
Saturnus = Ain-Ek´
  
Teksti on julkaistu Kulta-Aika lehdessä vuonna 2002

©Gracia Penttinen
Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan.

Sarjan muut osat



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar