Joskus

Joskus
Logo

21.7.12

Vesi ja suola - osa 3 suola

Päivitys 1.5.2015
Alkuperäinen Vesi ja suola artikkeli on aika pitkä, ja arvelen, että sen lukemiseen on kenties vaikeaa varata tarpeeksi aikaa nyt kun kaikki tuntuu vain lyhenevän ja siirtyvän kuvien käyttöön.
Olen jakanut jutun kolmeen osaan, jolloin lukijan on helpompi seurata.. Toivon, että tästä "jakotoimenpiteestä" on iloa lukijalle.

Päivitys 2012 
Tämä suola- ja vesiartikkeli aiheutti aikoinaan sen, että tämä vaaleanpunainen Himalayan suola löysi tiensä sekä Suomeen että Ruotsiin.  Olen nähnyt joidenkin yritysten käyttävän tätä artikkelia, ilman, että kukaan on koskaan pyytänyt lupaa siihen. Artikkelia on myös käytetty siinä yhteydessä kun markkinoidaan Boliviasta tuotua ns. ruususuolaa. On huomattava, että allaolevassa artikkelissa kerrotut tutkimustulokset perustuvat nimenomaan Himalaya suolan käyttöön.
Gracia Penttinen, 2012

Suola
Nyt olemme puhuneet tärkeimmästä elintarvikkeestamme vedestä. Puhukaamme nyt toiseksi tärkeämmästä, nimittäin suolasta. Tässä on kysymyksessä myös tarina miten "valkoisesta kullasta tulee valkeaa myrkkyä". Suola on ollut aina "valkoinen kulta". Siitä on tullut "Valkoinen myrkky" vasta viimeisten 100 vuoden aikana. Alkemistit kuvasivat sitä viidentenä elementtinä. Keskiajan ristiretket eivät tapahtuneet vain Jerusalemin vapauttamiseksi pakanoiden vallasta. Tämä on tyypillinen osatotuus. Niitä käytiin myös siksi, että pystyttiin varmistamaan oikeus Mustaan Mereen, vaikkakaan emme voi lukea tätä enää historiankirjoistamme. Roomalaiset sotilaat halusivat saada mieluummin palkkansa valkoisena kuin aitona kultana

Natriumkloridikide
Tarkkaan katsottuna kehomme muodostuu ainoastaan vedestä ja suolasta. Kenties ette ole heti samaa mieltä kanssani, sillä se suola, mitä teillä on kotonanne, ei ole tätä suolaa, mitä minä tarkoitan. Nykyään tuntevat vain harvat tämän suolan, mistä puhumme tutkimuksemme yhteydessä. Suolassa on 84 eri alkuainetta. Kaapissamme seisova "suola" on valitettavasti vain karsittu versio, joka sisältää ainoastaan natriumia ja kloridia. Sellaisena sitä ei esiinny lainkaan luonnossa. Jos natriumkloridi on suolamme lähtökohta, niin voimme todeta sen sisältävän vain kaksi alkuperäisestä 84 alkuaineesta. Natriumkloridi sitoo aina itseensä tärkeät antagonistinsa  (vastapelurinsa), pystyäkseen saamaan aikaan kokonaisuuden, koska muussa tapauksessa sen aggressiivinen vaikutus on tuhoava.

Merisuolakide
Kun tuhoamme kokonaisuuden, tuhoamme samalla myös elämän perustan. Inhimillinen organismi tarvitsee ehdottomasti luonnon suolaa. Vasta näiden 84 alkuaineen koosteen sisältävä suola on se, mitä ihmiset ja eläimet ovat luonnollisessa muodossaan nauttineet. Hengissä säilymisen herkkyydellään esi-isämme tunnistivat mikä heille oli ravinnollisesti tärkeää. Jopa eläimetkin nuolevat kivisuolaa varman vaistonsa ohjaamina.


Kristallisuola - SUOLA ON ”VALOA”
Suola on yksi viidestä platonisesta kappaleesta. Se on rakenteeltaan kuution muotoinen, kuin arpakuutio, jonka täyttävät puhtaimmat valokvantit. Tämä kuutio kuvaa myös sitä, mitä me ymmärrämme materialla. Jos hajotamme materian jokaisen laadun ja muodon perusosasiinsa, jää jäljelle ainoastaan suolaa. Eikö olekin todella mielenkiintoista, että nämä samat 84 perusainetta löytyvät luonnollisessa muodossaan myös elimistöstämme? Meillä ihmisillä ei ole ainoastaan täysin suljettua verenkiertojärjestelmää, vaan myös täysin suljettu suolankiertojärjestelmä. Vaikka nykyään vain harvat tuntevat tämän, se on kuitenkin tosiasia

Suolan kaikkein tärkein luonteenominaisuus on se, että sen atomirakenne ei ole molekyläärinen vain sähköinen. Mitä tämä tarkoittaa?  Ottakaamme esimerkiksi vuorikide. Kun annamme sen liota vedessä 10 minuuttia, se ei ole muuttunut miksikään, koska sen platoninen kappale on rakenteeltaan molekyläärinen. Vaikka se voi luovuttaa värähtelymallinsa, ja sillä on kiderakenne, se ei kykene ionisoimaan. Suolan - ja vain suolan - ollessa kyseessä asia on aivan toisin. Sen kideverkon sähköinen rakenne huolehtii siitä, että suola liukenee kun laitamme sen veteen. Näin olemme saaneet suolaliuoksen. Jos nyt haihduttaisimme veden liuoksesta, saisimme suolan takaisin. Tämän muutoskyvyn aikaansaa suolan sähköinen rakenne, sama mikä pitää meidät hengissä, nimittäin sähköinen johtamiskyky. Jos muistamme, niin jo koulussa teimme fysiikassa kokeita, joissa opettaja laittoi kaapelit veteen, todistaakseen, ettei vedellä ollut johtamiskykyä. Hänen tarvitsi lisätä veteen vain murunen suolaa, ja vaikka johtojen päät eivät koskettaneetkaan toisiaan, niihin kytketty lamppu syttyi.
Tämä johdatuskyky saa aikaan myös sen - kutsukaamme tätä nimellä elektrolyyttitalous - että mitattavissa oleva sähkövirta kulkee suonissamme, ja että solunesteemme kulkevat vain ja ainoastaan tämän sähkövirran avulla. Emme pystyisi saamaan aikaan yhtä ainoaa ajatusta,  hormonitaloutemme ei toimisi, eikä meillä olisi lainkaan seksuaalista voimaa, jollei suola pitäisi yllä sähkövirran kulkua kehossamme.

Lääketieteellisesti voidaan jopa todistaa, että useimmat ihmiset kärsivät suolan puutteesta, vaikkakin heidän kehossaan on liikaa natriumkloridia. Tämä johtaa katkeilevaan yhteyteen, jolloin sähkövirta toimii huonosti. Jokainen lääkintähenkilö tietää, mitä vaikeissa liikenneonnettomuuksissa on tehtävä välittömästi. Suolaliuos veren korvikkeena, jotta sähköinen johtokyky pystytään varmistamaan matkalla sairaalaan ja uhri pysyy hengissä. Veremme ei ole mitään muuta kuin meriveden kaltainen sähköinen suolaliuos.

Suolaliuos on juoksevaa auringonvaloa, mitä puhtaimpien biofotoneiden välittäjä. Valokvantit ovat sitoutuneet toisiinsa kuution muotoisten kideverkkojen avulla. Tämä rakenne hajoaa vasta sitten, kun lisätään vettä. Näin saamme alkukeittoa, kuten kauniisti sanotaan. Sanotaanhan myös, että elämä on syntynyt meressä. Myös omassa syntymäämme edeltävässä vaiheessa olemme läpikäyneet 9 kuukautta inhimillisestä kehitysketjustamme. Tämä kohdun lapsivesi on täydellinen 37 0C asteen lämpöinen suolaliuos.

Tämän suolaliuoksen avulla pystymme aikaansaamaan niin sanotusti tyhjiä aminohappoja, joita tarvitaan, jotta valkuaista pystytään ylipäänsä muodostamaan. Miten tämä on mahdollista? Siksi että suolaliuos - juokseva auringonvalo - sisältää kaiken, mitä tarvitaan elämän aikaansaamiseen.

Suolan ei tarvitse käydä läpi aineenvaihduntaprosessia. Tavallisesti kaikki elintarvikkeemme joutuvat käymään tämän prosessin läpi. Esim. valkuaisaineet on hävitettävä kehostamme, jotta kehomme pystyisi muodostamaan näistä hajotetuista aminohapoista kehonvalkuaista.  Suolan ollessa kyseessä on asia taas toisin. Suola menee suoraan aivoihin. Sehän on sähköinen rakenteeltaan. Voimme kuvata suolaa neutraalina voimana. Suola kykenee aina toimimaan sekä biokemiallisesti että biofysikaalisesti. 

Vielä 100 vuotta sitten suolaa käytettiin yleislääkkeenä. Mutta teollistumisen myötä olemme etääntyneet kokonaisvaltaisuudesta. 

Koska teollistamisen yhteydessä keksittiin suola, alettiin muita 82 alkuainetta pitää jäänteinä. Ilman näitä alkuaineita suola toimi aggressiivisemmin, ja sitä pystyttiin käyttämään teollisuudessa. 93 % suolateollisuuden tuotteista meneekin muun teollisuuden käyttöön, ja sitä käytetään transformaationkykynsä takia muutamissa teollisissa prosesseissa. Meillä ei esim. olisi mineraaliöljyä, ei muoveja, eikä myöskään pehmennysaineita ilman teollisuussuolaa. Ruokasuolamme on näin ollen jätetuote. Osa suolasta käytetään elintarvikkeiden säilytysaineena ja loput, 0,3 % ajautuu puhtaana natrium-kloridina keittiöihimme. Munuaisemme voivat erotella noin viisi-seitsemän gr natrium-kloridia. Mutta pelkästään elintarvikkeittemme teollistumisen kautta saamme 12–20 g tätä myrkkyä itseemme. Vielä jogurtissakin on natriumkloridia säilytysaineena. Miten muuten jogurtti voisi säilyä jääkaapissa niin kauan? Toisin sanoen, määrällisesti saamme automaattisesti enemmän natriumkloridia itsemme kuin kehomme ylipäänsä pystyy erittämään.

Vaikkakin useimmat ihmiset kärsivät suolan puutteesta, heillä on liikaa natriumkloridia. Kehomme yrittää nyt suojautua tätä ylijäämää vastaan kuivettumisen avulle. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaista natrium-kloridi grammaa kohti, mitä keho ei pysty poistamaan, tarvitaan 23 g vettä. Toisin sanoen tarvitaan 23-kertainen määrä saavuttamaan neutraalin tilan. Tämän veden ollessa kyseessä, keho ottaa kaikkein arvokkaimman vetemme - solunesteen. Keho uhraa siis solunesteen, jottei natriumkloridi vaikuttaisi kielteisesti siihen. Tässä yhteydessä solut kuolevat. Seuraavaksi syntyy myös tarpeeton nestekudos - joka on täydellinen roskasäiliö kaikille niille jätteille ja myrkyille, jotka olemme nauttineet ravintomme yhteydessä. Ja lopulta keho ei pysty uhraamaan riittävästi solunestettä. Nyt on olemassa toinen muunnelma: kiteytyminen. Sillä 35 g natrium-kloridia on kuolettava määrä. Kehomme kiteyttää nyt tämän ylimääräisen suolan luihin. Eläinperäiset aminohapot yhtyvät nyt natrium-kloridiin ja näin muodostuu virtsahappokiteitä ja sairauksia, joita kuvaamme reumana, kulumina ja reumaattisina sairauksina. Nämä ovat kerrostumia aineista, jotka eivät kuulu kehoomme. Tämän lisäksi tapahtuu vielä sellaistakin, että keittosuola peitataan raskasmetallilla alumiinihydroksilla, jotta suola olisi juoksevaa. Tai suolaan lisätään jodia ja fluoria biokemiallisesti rikastuttamaan, mikä taas biofysikaalisesti tarkkailtuna johtaa mielenkiintoisiin uusiin sairauksiin.

Kuningasten suola  
Puhdas kidesuola oli kuningasten suola. Tavallinen kansa sai kivisuolaa. Tässä yhteydessä merisuola ja kivisuola ovat jo tuhat kertaa parempia kuin natrium-kloridimme. Missä onkaan sitten kivisuolan ja kidesuolan välinen ero? Ei ainoastaan geometriassa.

Talvallisia piikiviä
Joesta kerätty piikivi sisältää kemiallisesti periaatteessa samaa kvartsia kuin vuorikide. Mutta miksi yksi on vuorikide ja toinen piikivi? Piikiven alkuaineet ovat karkearakenteisia, koska ne eivät vuosimiljooniin ole olleet saman paineen alaisia kuin vuorikide. Paine - ainoastaan vuosimiljoonien paine erottaa karkean rakenteen tiivistetystä, jossa yhteydessä on syntynyt kolloidinen rakenne. Suolan yhteydessä yksinkertaisesta kivisuolasta tulee näin kidesuolaa. Jos nautimme esim. liian karkearakenteista kalsiumia, ei aineenvaihduntamme pysty sitä biokemiallisesti imeyttämään.

Kristalleja
Emme kuitenkaan pysty löytämään kidesuolaa kaikkialla. Se, joka on kävellyt suolakaivoksen läpi, on varmaan todennut, että suurin osa suolasta siellä on tumman harmaata. Tämä on kivisuolaa. Välillä näkyy myös punertavan valkoisia suonia, jotka ovat syntyneet biotektonisissa kerroksissa vuoristoon kohdistuneen paineen ansiosta. Tällaisissa paikoissa louhitaan käsin puhtain kidesuola.
Mekin saamme louhia tätä suolaa tutkimuksemme yhteydessä säästäväisesti kilo kilolta. Miksi? Siksi, että on kysymyksessä tiettyjen vallitsevien intressien vastainen toiminta. Meidän oli pakko valita kiertotie, ja siksi olemme tutkineet Himalajalla olevan suolakaivoksen suolaa. Tämä kaivoksen toiminta lopetettiin taloudellisesti kannattamattomana jo 50 vuotta sitten. Analyysi toisensa jälkeen osoitti, että tämä kidesuola oli laadultaan korkeatasoista ja erittäin puhdasta. Toistaiseksi teollisuus ei ole vielä ollut kiinnostunut tästä kaivoksesta. Näin tämä 250 miljoonaa vuotta vanha alkusuola Himalajalta on laadultaan kaikkein parasta, mitä olemme pystyneet löytämään koehenkilöittemme päivittäiseen käyttöön. 

Himalayan kristallisuolakiteitä
Tämän suolan avulla voimme tasoittaa uudelleen kehon mahdollisesti virheellisen värähtelytaajuusmallin. Voimme palauttaa nestetasapainon. Tämä on kehomme luonnollinen säätelymekanismi. Tämä on se käyttöönpanovoima, joka on puuttunut, jotta elimistömme pystyisi parantamaan itse itsensä. Taas pieni esimerkki: kuvitelkaa että autonne akku on tyhjä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että autonne olisi käyttökelvoton. Tarvitsette tosin apua (välttämättömän vastavaikuttajan), jotta akku voitaisiin ladata uudelleen.
400 pitkäaikaiskoehenkilömme yhteydessä - joilla on suuri määrä erilaisia vaikeita sairauksia - olemme voineet seurata todellisia ihmeparantumisia. Ei vain keuhkosairauksia, jopa erittäin vaikeita maksasairauksia, hermosairauksia, liian korkeaa tai liian matalaa verenpainetta, sienisyndroomia, vaikeaa neurodermiittiä on pystytty täydellisesti säännöstelemään suolakaivoksessa.  
Suolaliuos kuurilla pystytte saamaan täsmälleen tämän saman aikaan. Nauttikaa  yksi-kaksi teelusikallista suolaliuosta päivittäin. Ette enää tunne olevanne kroonisesti väsynyt, teillä ei ole tietokone-Black-outia, olette henkisesti vastaanottokykyisempi ja suojaatte itseänne useimmilta mahdollisilta vaikeilta sairauksilta.

Yhteenveto  
Meillä on liikaa natriumkloridia - ja siitä huolimatta kärsimme suolanpuutteesta. Tästä johtuu siitä, että useimmat ihmiset ovat kuivettuneita. Meille tarjotaan tosin kaikkialla vettä - jopa supermarkettien hyllyillä. Tämä vesi ei valitettavasti ole elävää vettä. Jokainen näistä vesistä si-sältää noin neljä %:tisen jäännerakenteen aiemmin mainitusta "kiteisestä vaiheesta". Mikäli emme voi noutaa vettä luonnonlähteestä, voimme palauttaa vedessä jäljellä olevan kiteisen vaiheen elämän aktivoimalla sen uudelleen. Jos läpiviette tässä yhteydessä vielä suolaliuos kuurin, vahvistatte elimistöänne ja pystytte tuntemaan tämän lisäenergian erittäin selvästi.

Vesi ja suola, osa 1 - yleistietoja
Vesi ja suola, osa 2 - vesi
Hieman tietoja Himalaysuolasta ja sen käytöstä

Nämä osat yhdessä muodostavat yhteenvedon useista Peter Ferreiran esitelmistä kesällä 2001 Brechtesgadenissa. 

© Marion Kuprat  Käännös ja muokkaus: ©Gracia Penttinen
Marion Kuprat 

Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan.

Analyysi vaalenpunaisesta Himalayan suolasta

Peter Ferreran saksankielinen esitelmä

Koko artikkeli "Vesi ja suola" on julkaistu kahdesti Minä Olen lehdessä
Kirja: Wasser & Salz- Urquell des Lebens, Dr.med Barbara Hendel & Peter Ferreira
Barbara Hendel on tämän jälkeen julkaissut itse kirjoittamanssa kirjan Himalaysuolasta. Saksalaisilla kirjamarkkinoilla on vuosien mittaan ilmestynyt useita Himalayan suolasta ja sen käytöstä kertovia kirjoja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar