Joskus

Joskus
Logo

21.7.12

Salt - del 4 av Vatten och salt

Uppdatering 2.5.2015
Efter publishering av denna artikel on Vatten och s alt började importen av Hilmalaysaltet till Sverige och Finland. I början av 2000.
Den ursprungliga artikeln om Vatten och sal var ganska lång. Jag har en känsla av att människorna inte längre kan sätta speciellt mycket tid för att läsa. Samtidigt som allting verkar bli kortare, snabbare och bilderna är det viktigaste elementet.

Salt -del 4 av Vatten och salt 
Nu har vi talat om vårt viktigaste livsmedel vatten. Vi går över till den näst viktiga, nämligen saltet. Det är samtidigt en berättelse om hur det från ”vitt guld” blir ”vitt gift”. Saltet har alltid 
varit det ”vita guldet”. Först under de senaste hundra åren har saltet förvandlats till ”det vita giftet”. Alkemisterna beskrev saltet som det femte elementet. Korstågen under medeltiden, hade inte som enda syfte att befria Jerusalem från hedningar. Det är en typisk halvsanning. De utkämpades också för att säkra rätten till det Svarta havet, även om vi inte kan läsa något om detta i våra historieböcker. Och de romerska soldaterna ville hellre få betalt i vitt guld än i äkta guld. Då skulle de säkert kunnat vara rika, men det skulle också gått dem illa till, om inte det nödvändiga saltet inte fanns.


Saltkristall
Krasst sett består våra kroppar inte av något annat än vatten och salt. Kanske håller ni inte genast med mig, men det salt ni har hemma i köket motsvarar inte de kriterier som jag talar om. Nuförtiden är det väldigt få som vet om detta salt, som vi talar om i samband med våra undersökningar. Detta salt består av 84 element. Det ”salt” som står i våra köksskåp, är tyvärr en restprodukt och innehåller endast natrium och klorid. Det förekommer inte alls i naturen. Även om natriumklorid är den största mätbara beståndsdelen av saltet, så utgör den bara två av de sammanlagt 84 grundämnena.


Natriumkloridkristall
Natriumklorid binder sig alltid med sina viktigaste antagonister (motspelare), för att bygga upp en helhet, eftersom dess aggressivitet annars verkar förstörande!. Och när vi förstör helheten, förstör vi även grunden för vårt liv. Den mänskliga organismen behöver kompromisslöst det naturliga saltet. Och först en symbios av alla dessa 84 grundämnen är det naturliga salt som människor och djur alltid har tagit. Genom sin väl utvecklade överlevnadskänsla visste våra förfäder vad som näringsmässigt var viktigt för dem. Ledda av sin instinkt slickar också djur på saltsten

Kristallsaltet - SALT ÄR ”LJUS”
Salt är en av de fem platoniska kropparna. Det är uppbyggt som en kub, eller som en tärning, fylld med renaste ljuskvanter.

Kuben representerar det som vi kallar för materia. När jag splittrar varje art och form av materian till sina beståndsdelar, finns inget annat kvar än salt. Är det inte intressant att dessa 84 grundämnen förekommer i sin naturliga form i vår organism? Vi människor har inte bara ett helt slutet blodomlopp, utan även ett helt slutet saltomlopp. Även om endast några få nuförtiden känner till detta, förhåller det sig ändå så. 


Havssaltkristall
Det mest karakteristiska för saltet är att dess atomstruktur inte är molekylärt utan elektriskt byggt. Vad betyder då detta? Vi tar exemplet med bergskristallerna. Om vi lägger en bergskristall i vatten under tio minuter och sedan tar den upp, har den inte förändrats på något sätt, eftersom strukturen av dess platoniska kropp är molekylärt uppbyggd. Även om den kan avge frekvensmönster, och har en kristallisk struktur, så kan den inte ionisera. När det gäller salt, och bara salt, är det däremot annorlunda. Den elektriska strukturen av atomers kristallnät sörjer för att saltet upplöses när vi lägger det i vatten. Därmed får vi något annat som inte har någonting med saltet att göra.. Vi har fått en saltlösning. Om vi låter vattnet avdunsta, får vi saltet åter. Det är saltets elektriska struktur som står för denna förvandlingsförmåga och som håller oss vid liv, nämligen den elektriska ledningsförmågan. Vi kanske kommer ihåg hur vi i skolan genomförde fysiska experiment. Läraren lade kabeländarna i vatten för att bevisa att vattnet i sig självt inte hade någon ledningsförmåga. Sedan tog han en nypa salt och slängde i vattnet. Trots att kabeländarna inte tog i varandra lyste ändå genast den in i strömkretsen kopplade lampan. 

Denna ledningsförmåga åstadkommer även att – låt oss kalla det för elektrolytbalans - mätbar ström flyter i våra ådror. Våra cellvätskor flyter endast och enbart med hjälp av denna elektriska ström. Vi skulle inte kunna åstadkomma en enda tanke, vår hormonbalans skulle inte fungera, vi skulle inte ha någon sexuell styrka om inte saltet upprätthåller den elektriska strömmen i gång i kroppen.
Medicinskt går det till och med att bevisa att de flesta människorna lider av saltbrist, även om de har för mycket natriumklorid i kroppen. Då bildas snarare ”glappkontakter”, eftersom den elektriska ledningsförmågan inte längre fungerar. Alla sjukvårdare vet vad man genast ska göra vid svåra olycksfall. En saltinfusion används som blodersättning, för att på så sätt bibehålla den elektriska ledningsförmågan på vägen till sjukhuset och för att hålla olycksoffret vid liv. Vårt blod är egentligen inget annat än en havsvattenliknande saltlösning.

En saltlösning är flytande solljus, förmedlare av de renaste biofotoner, eller ljuskvanter som har bundit sig med varandra med hjälp av ett kubformat kristallnät. Detta nät löser sig först när vi tillsätter vatten. Vi får då något som vi vackert kan kalla för en slags ur-soppa.  Det sägs också att livet härstammade från havet. Under tiden före vår födelse som foster har vi genomgått 9 månader av vår mänskliga evolutionskedja. Fostervatten i livmodern är perfekt  37 grader varm saltlösning. 
Med hjälp av denna saltlösning kan vi ur det s.k. tomma intet framställa aminosyror, av vilka ”encelliga” kan bilda sig. Hur är detta möjligt? Därför att saltlösningen – det flytande solljuset – innehåller allt som behövs för att skapa liv.
Saltet behöver inte heller ämnesomättas. Vanligtvis behöver alla våra materiella näringsmedel gå igenom denna process. T ex äggviteämnena måste brytas ner för att kroppen av dessa nedbrutna aminosyror skulle kunna bilda kroppsäggviteämnen. Med saltet är det däremot annorlunda: Saltet går direkt till hjärnan. Det har ju en elektrisk uppbyggnad. Vi kan beskriva salt som en neutral kraft. Det är alltid i stånd att verka såväl biokemiskt som biofysiskt.

Salt var fram tills för hundra år sedan universalmedlet mot alla sjukdomar. Men i och med industrialiseringen har vi avlägsnat oss från helhetssynen. 

När saltet sedan i samband med industrialiseringen ”upptäcktes”, började de 82 andra grundämnena betraktas som föroreningar, då utan dessa grundämnen reagerar saltet mycket aggressivare, vilket anpassar det bra för industrins ändamål. 93 % av världens saltproduktion brukas av andra industrier och blir pga. sin transformationsförmåga använt inom några industriella processer. Vi skulle bl a. inte ha mineralolja, plast eller något mjukningsmedel utan industrisaltet.

Vårt vanliga kökssalt är alltså en avfallsprodukt. Ytterligare en del av saltet blir använt som konserveringsmedel i livsmedel. Resterande 0,3 % hamnar som ren natriumklorid i våra kök. Våra njurar kan söndra ut ca 5-7 gram natriumklorid. Men enbart genom industrialiseringen av våra livsmedel får vi i oss 12-20 gram av detta gift. Till och med i yoghurt finns det natriumklorid som konserveringsmedel. Hur tror ni att yoghurten annars kan hålla sig så länge även utanför kylskåpet? Det betyder att vi automatiskt får i oss en större mängd av natriumklorid än vad kroppen klarar av att söndra ut.

Även om de flesta människor faktiskt lider av saltbrist, har merparten av dem alldeles för mycket natriumklorid i sig. Kroppen försöker nu skydda sig mot detta överskott genom uttorkning. Det betyder att kroppen behöver 23 gram vatten för varje gram natriumklorid som den inte kan söndra ut. Med andra ord behövs det 23 gånger så mycket vatten, för att kunna återställa det neutrala tillståndet. Detta vatten, som kroppen använder för denna uppgift, är vårt allra värdefullaste vatten, vårt cellvatten. Kroppen offrar alltså cellvattnet för att undvika natriumklorids negativa verkan på sig. Då dör cellerna. Sedan bildas en meningslös vattenvävnad som är en perfekt sophink för alla slags slagg och giftprodukter från vår mat. Till slut kan kroppen inte offra tillräckligt med cellvatten. Därför har den en ytterligare variant i sitt förfogande: kristallisering, ty 35 gram natriumklorid är en dödlig mängd. Kroppen kristalliserar alltså överskottet av saltet i skelettet! Animaliska aminosyror binder sig till natriumkloriden, urinsyrekristaller lagrar sig i kroppen och sjukdomar, som vi beskriver som reuma, utslitningar och reumatiska besvär uppstår. Dessa är avlagringar av ämnen som inte hör hemma i kroppen. Därutöver händer det att koksaltet behandlas med tungmetallen aluminiumhydroxid, för att saltet inte ska bilda ”klumpar”. Eller man tillsätter biokemiskt berikat jod och fluor, vilket biofysikaliskt betraktat leder till intressanta nya sjukdomar.

Konungarnas salt
Det rena kristallsaltet var förr kungligheternas salt. Vanligt folk fick hålla till godo med stensaltet. Havssalt eller stensalt är redan tusentals gånger bättre än vår natriumklorid. Var ligger då skillnaden mellan stensaltet och kristallsaltet? Inte bara i geometrin. 

Kiselstenar
En från ån upplockad kiselsten består kemiskt sett av samma slags kvarts som en bergskristall. Men varför är den ena en bergskristall och den andra en kiselsten? Elementen i kiselstenen är grova, eftersom de inte som bergskristallen, varit utsatta för årsmiljoner av tryck Trycket, endast trycket av årsmiljoner, skiljer den grova strukturen från den komprimerade, som har uppnått en kolloidal struktur. I saltsammanhang förvandlar sig det simpla stensaltet på detta sätt till kristallsaltet.  Om vi t.ex. får i oss alltför grovt kalcium, så kan ämnesomsättningen biokemiskt inte bryta ner det. 

bergskristaller
Nu hittar vi inte kristallsalt överallt. Den som en gång promenerat genom en saltgruva, har säkert konstaterat att det mesta av saltet där är mörkgrått. Det är stensalt. Däremellan förekommer det röd-vita åder, som pga. trycket uppstått i bergets biotekniska lagrar. Från dessa åder bryts för hand det renaste kristallsaltet. 

Det salt som vi använder inom vår studie får endast sparsamt brytas kilo för kilo. Varför? Därför att vissa överordnade intressen är mot detta. Vi var tvungna att välja en utväg, och har därför undersökt salten i saltverken i Himalaya, vilka ekonomiskt olönsamma lades ner för 50 år sedan. Vid ögonblicket finns där inge överordnade industriella intressen som är mot vår saltbrytning. Analys efter analys visade, att detta kristallsalt var av högsta kvalité och ytterst rent. Och så är detta 250 miljoner år gamla ur-salt från Himalaya kvalitetsmässigt det bästa som vi genom våra laboratorieundersökningar kunnat finna för det dagliga bruket för våra patienter. 


Himalayasalt
Med detta salt kan vi balansera åter kroppens möjligt felaktiga frekvensmall. Vi kan återskapa den rätta vätskebalansen. Detta är kroppens naturliga ordningsmekanism. Detta är det igångsättandemekanism som har saknats för att vår organism skulle kunna hela sig själv. Ännu ett litet exempel, föreställ att batteriet i bilen är urladdat. Det betyder ändå inte att bilen skulle vara obrukbar. Ni behöver visserligen hjälp (nödvändiga antagonister) för att batteriet skulle kunna laddas på nytt.

I samband med vår 400 långtidsförsökspatienter – som lider av många olika svåra sjukdomar – har vi kunnat vittna om verkliga mirakeltillfrisknanden. Inte bara lungsjukdomar, även mycket svåra leversjukdomar, och svår neurodermitis har blivit fullständigt botade i vår hälsosaltgruva.

Med hjälp av saltlösningskuren kan ni själv åstadkomma precis detsamma. Ta dagligen en- två- teskedar saltlösning. Ni kommer inte att känna er kroniskt trött, har ingen datorblackout, kommer att vara mentalt mera mottaglig och skyddar er förmodligen mot de flesta svåra sjukdomar. 

Sammanfattning
Vi är alla överbelastade med natriumklorid - men lider trots det av saltbrist. Därför är de flesta människor uttorkade. Visserligen erbjuds vi vatten överallt – t o m på hyllorna av en stormarknad. Detta vatten är tyvärr inget med levande vatten att göra. Vart och ett av dessa vatten innehåller en fyra % -ig reststruktur av den tidigare nämnda kristallfasen. Om vi inte kan hämta vattnet från en naturlig källa, kan vi återfå vattnets kvarvarande kristallfas genom att aktivera det på nytt. Om ni också genomför en saltlösningskur, förstärker ni er organism och kan känna mycket klart känna igen denna tillsatsenergi.

Del 4 av sammanfattningen av flera föredrag som vart och ett omfattat ca fem timmar av Peter Ferreira på sommaren 2001 i Brechtesgaden.


Länkar till de andra delarna av Vatten och salt


© Text:  Marion Kuprat   
Översättning och bearbetning: ©Gracia Penttinen
För att använda texten eller någon del av denna, behöver du ett skriftligt tillstånd av författaren, enligt lagen om upphovsrätt.

Analys av det rosa Himalaysaltet
Föredrag av Peter Ferrera på tyska
Bok: Wasser & Salz- Urquell des Lebens, Dr. Med Barbara Hendel & Peter Ferreira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar