Joskus

Joskus
Logo

3.5.15

om Vatten och salt -del 1

Uppdatering 2.5.2015
Efter publishering av denna artikel on Vatten och salt började importen av Himalaysaltet till Sverige och Finland. I början av 2000.

Den ursprungliga artikeln om Vatten och sal var ganska lång. Jag har en känsla av att människorna inte längre kan sätta speciellt mycket tid för att läsa. Samtidigt som allting verkar bli kortare, snabbare och bilderna är det viktigaste elementet.

Jag har delat den usprungliga artikeln i fyra delar, vilket innebär, tror jag, att läsaren har lättare att följa historien. Min förhoppning är att läsaren har glädje och nytta av denna ”delning” 

Vatten och salt - del 1, inledning
Vatten och salt upprätthåller livet på denna planet. Under de senaste hundra åren har de blivit onaturliga till den grad att vi i dem kan söka de flesta orsakerna till hälsa eller sjukdom.  
Vetenskapen använder inte längre endast den kemiska formeln H2O när den beskriver vårt viktigaste livsmedel vatten. På samma sätt beskrivs inte heller saltet endast med formeln NaCl. Uttrycken ”levande vatten” och ”levande salt” har idag fått sitt vetenskapliga berättigade. 

Om detta talade den tyske akademikern Peter Ferreira under sin föredragsserie. Han berättade också om resultaten av sin forskningsstudie som under två år genomfördes för ett amerikanskt forskningsinstitut. Peter Ferreira deltog i projektet i egenskap av biofysiker. 
Denna studie genomfördes i hälsosaltgruvan i Berchtesgaden i Södra Tyskland. De 400 patienterna behandlades endast med vatten och salt. 

Dr. Enza Cicollo
Studien genomförs på vetenskapliga grunder, i samarbete med det österrikiska Ludwig Boltzmann institutet. Patienterna blir segmentaldiagnostiskt undersökta av institutet, vilket innebär att händelseförloppet övervakas också på ett skolmedicinskt sätt. Projektets vattenexperter är den kända vattenforskaren och biofysikern doktor Wolfgang Ludwig och den italienska biologen, doktor Enza Cicollo. Hon har under de senaste 20 åren undersökt heliga vatten med fokus på vattnets frekvensmönster. Det är tack vare henne som det i Italien redan finns 14 erkända Ljusvattencentra, där patienterna under medicinsk uppsikt behandlas enbart med heligt vatten.

Peter Ferreira on sina erfarenheter i samband med projektet
Under våra undersökningar koncentrerar vi oss inte på något speciellt ”vatten- eller saltmärke” Det handlar om mycket mera djupgående sammanhang som vi behöver återerkänna i samband med vatten och salt. Det väsentliga för mig i detta sammanhang är vattnets och saltets inneboende förmågor som sträcker sig mycket längre än vad vi vetenskapligt uppfattat ens har kunnat erkännas. Under de senaste åren har man publicerat en del litteratur om temat vatten. Även om temat salt är lika viktigt, finns det knappt någon litteratur om detta. Av den anledningen ska jag under mina föredrag utöver temat vatten behandla utförligare temat salt.


Del 1 av sammanfattningen av flera föredrag som vart och ett omfattat ca fem timmar av Peter Ferreira på sommaren 2001 i Brechtesgaden.


Länkar till de andra delarna av Vatten och salt


© Text Marion Kuprat   
Översättning och bearbetning: ©Gracia Penttinen
För att använda texten eller någon del av denna, behöver du ett skriftligt tillstånd av författaren, enligt lagen om upphovsrätt.

Analys av det rosa Himalaysaltet
Föredrag av Peter Ferrera pa tyska

Bok: Wasser & Salz- Urquell des Lebens, Dr. Med Barbara Hendel & Peter Ferreira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar