Joskus

Joskus
Logo

2.8.15

Mayojen VIISI AURINKOA

Mayatietous ja - filosofia on nykyään levinnyt ihmisten tietoisuuteen. Oman tietoisen "mayatieni" aloitin vuonna 1987 Harmoonisen konvergenssin yhteydessä. Vuonna 1992 aloitin ulospäin suuntautuvan opetustoiminnan ja kuukalenterin eli synkronarion seuraamisen. (Tosin olin jo ehtinyt 10-12 vuotiaana lukea kaikki sen aikaisessa Iisalmen kaupunginskirjastossa olevat "mayakirjat") Sitä seuraavat noin 15 vuotta olivat hyvin intensiivisiä matkoineen, opetuksineen, kirjoittamisineen. Ehdin opettaa mayatietoutta jopa viidellä kielellä. Nykyään en opeta, mutta seuraan tätä kalenteria. 

Viime vuosina ole tavannut paljon ihmisiä, jotka liittyvät maya-yhteyksiini Euroopasta aivan alkuvuosista lähtien, vaikka en tuntenut heitä silloin. Olen tavannut myös aivan - minuun verrattuna - nuoria ihmisiä, jotka olisivat kiinnnostuneet oppimaan. Olen kuitenkin päättänyt olla "opettamatta". Oma oppimistieni, ja myös tapani "opettaa" oli niin kovin erilainen kuin nykyinen pitkälti digitaalitekniikkaan ja tietokoneella tehtyihin kuviin perustuva. 

Minulla on kuitenkin tallessa tekstejä, joita pidin aikoinaan tärkeinä, ja pidän vieläkin. Koska se, mikä on tapahtunut ei muutu enää, tapamme tarkkailla asiaa voi muuttua.

Allaoleva  teksti on peräisin Kevätpäivän tasauksen juhlasta vuonna 1998 Tikalissa, Guatemalassa, jolloin Mayavanhimmat jakoivat Mayajojen kosmista viisautta.

Viisi aurinkoa
Visio Mayamaailmasta alkoi noin 22 000 vuotta sitten. Sen perustana ovat jaksot, joita kutsutaan nimellä AURINGOT tai maailmat. Jokainen aurinko/maailma kestää 5 2000 vuotta. Neljäs aurinko päättyy ja viides alkaa joulukuun 21 päivä 2012. Viimeisinä 14 vuotena ihmisten tietoisuus muuttuu radikaalisti. Alussa Mayat ymmärsivät tulleensa Seulasten tähtiryhmästä, tai Muchuchumililta, joka on sen mayanimi.

Ensimmäisen auringon/maailman aikana Maaplaneetalle istuttiin neljä rotua: Punainen, Keltainen, Sininen ja Valkoinen. Oli olemassa neljä suurta Luojaa käsittävä neuvosto nimeltä Balamit, jotka tekivät tämän työn. Nämä neljä neuvottelivat keskenään ja päättivät elämän olevan tarpeen tässä maailmankaikkeuden osassa. He laskivat missä ja milloin tämän oli tapahduttava. Te tekivät paljon kokeita elämän, kasvien, eläinten jne. luomiseksi. Heidän neljäs kokeilunsa elämän ankkuroimiseksi Maaplaneetalle tuotti tuloksenaan maissista luodun ihmisen. Valkoinen rotu valkeasta maissista, Aasian keltainen rotu keltaisesta maissista, punainen rotu punaisesta maissista ja musta rotu mustasta maissita. Tämä tapahtui ensimmäisen auringon alussa.

Sen jälkeen kun elämä oli istutettu Maaplaneetalle, neljä maanosaa oli asutettu ja neljä rotua jatkoi valon syklejä. Neljä Luojaa lähetti Seulasilta neljä muuta olentoa, joista kukin asettui "mantereelleen". Kukulcan (eli Quetzalcoatl) Amerikkaan, Mayachez valkoisen rodun maailmaan, Caramaya Aasialaisen rodun maailmaan ja Nagamaya mustien maailmaan.

Alussa Mayalla ei ollut Jukatania, Floridaa eikä Karibian saaria. Sen sijaan Mayalla oli Atlantiksen manner, jonka he tunsivat nimellä Kak Uleu. Toisen auringon lopussa tapahtui valtaisa Maan mullistus. Mutta ennen sitä suojelijat muunsivat ja siirsivät pyhiä energioita ja pyhää tietoa varmoihin paikkoihin.

Mayat tunsivat Atlantiksen nimellä Kak Uleu (Punainen Maa). Tämä oli punaisen rodun maa. Se on nykyään Mesoamerikka, Karibian saaret, Florida ja Jukatan. Eteläinen Atlantis on nykyinen Kolumbian ja Venezuelan pohjoisosa. Nämä alueen olivat Seulasten tähtiryhmän vaikutuksen alaisia. Atlantiksen energiat siirrettin Tikaliin.

Mayat tunsivat Mun nimellä Akab Uleu (Musta Maa). Tämä oli mustan rodun maa. Mun maamassat ulottuivat Etelä-Afrikasta Magakaskarille, Polynesiaan ja käsittivät osan nykyistä Intiaa. Mun energia oli peräisin Siriukselta. Mun energian keskus oli Memfiksessä, Egyptissä. Sekä Atlantis että Mu upposivat suurten muutosten aikana toisen maailman loppuessa.

Mayat tunsivat Ysin nimellä Saq Uleu (Valkoinen Maa). Tämä oli valkoisen rodun alue, jonka tunnemme nyt nimellä Arktis, eli Pohjoisnapa. Tämä alue kuului Pohjantähden vaikutuspiiriin. Ys ei uponnut, vaan sai jääpeitteen. Sen energia siirrettiin Ysin pääkaupungista Thulesta Olymposvuorelle Kreikkaan.

Mayat tunsivat Lemurian nimellä Rux Uleu (Keltainen Maa). Se oli keltaisen rodun alue. Lemuriasta tuli Australia ja Polynesian saaristo. Lemurian energia siirrettiin Lhasaan Tiibettiin. Sitä edustaa Etelän Ristin tähtijärjestelmä.

Katalysmi puhdisti planeetan energiat, mutta sen seurauksena Maapallo oli pilvien peitossa. Balamit (neljän juurirodun herrat) alkoivat työskennellä pilvien poistamiseksi. Nämä herrat olivat Balam Kitz´e (Idän Herra), Balam Akab (Lännen herra), Majakutaj (Pohjoisen Herra) ja Ib Balam (Etelän Herra) Balam tarkoittaa herraa tai jaguaaria.

Nämä herrat loivat neljä seremoniaa. Ensimmäinen ja toinen seremonia pilvien poistamiseksi epäonnistui. Kolmannen yrityksen aikana loistavia valo-olentoja laskeutui alas. Nämä olivat neljä olentoa Seulasten tähdistöstä. He kertoivat Balameille, että onnistumiseen tarvitaan erilainen teknologia. 

Ajan neljännen seremonian loppuvaiheessa, uutta tekniikkaan käyttäen, pilvet hävisivät ja Aurinko tuli taas näkyviin. Kun herrat näkivät Auringon jälleen, he tanssivat ja lauloivat. Nykyisin elävät Mayat käyttävät edelleen tätä neljättä seremoniaa.

Nyt herrat mittasivat Amerikan uudet maamassat käyttäen apunaan valonsädettä. He mittasivat Alaskasta Etelä-Amerikan kärkeen ja totesivat, että Momostenago Guatemalassa sijaitsi valonsäteen keskivälillä. Momostenago on pyhä paikka ja sitä pidetään Maaplaneetan napana. Lähellä Momostenagoa sijaitsee pyhä vuori, joka tunnetaan nimellä Paklom. Mayat harjoittavat edelleen seremonioitaan tällä vuorella.

Seulasten olennot antoivat ohjeita maailman uudelleen järjestämiseksi. Lopetettuaan he verhoutuivat liinoihin ja katosivat. He jättivät ihmiskunnan käyttöön neljä lahjaa, pyhän tupakkamassin, metallikruunun, valon siemenen ja ajan siemenen (20 mayakalenteria). Nämä suuret lahjat ylläpitävät Mayojen yhteyden. Tänä päivänä nämä neljä lahjaa antavat vahvuutta ja virikkeitä Mayaväestölle.


"Ihmisolento kehittyy koko ajan, siitä huolimatta että ympärillämme olevan kaaoksen takia asia näyttää olevan päinvastoin. Tämä on suurten muutosten aikaa ihmiskunnalle. Tämä on ennustusten aikaa. Ihmiskunnan on oltava tietoinen. Mikäli emme yhdisty nyt ja saavuta yhtenäisyyttä, seuraukset voivat olla katastrofaaliset. Voimme itse päättää, kuinka autamme näiden muutoksien aikaansaamisessa. Ei ole väliä miten, kunhan vain yhdistämme paljon henkistä voimaa. Voimme vaikuttaa siihen, että drastiset muutokset jäävät mahdollisimman pieniksi. Jos tarkastelemme tätä tieteellisesti ja järkiperäisesti, niin se näyttää lähes mahdottomalta toteuttaa. Mutta jos katsomme maagisilla silmillä, voimme tuntea, että se täysin mahdollista, voimme saada eroa aikaan."

Gerado Barrios Kaanek.

Tämä teksti on peräisin Kevätpäivän tasauksen juhlasta vuonna 1998 Tikalissa, Guatemalassa, jolloin Mayavanhimmat jakoivat Mayajojen kosmista viisautta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar