Joskus

Joskus
Logo

3.9.12

APINA 11.tammikuuta – 7. helmikuuta

13. BATZ KIMIL – IKUINEN APINA. 
Syntymäaika: 11.tammi – 07. Helmikuuta. Kuukalenterissa 02. Resonoivaa Apinakuuta - 01. Galaktista Haukkakuuta

Planeetta tai taivaankappale: Yum-Box-Ek´ eli suuri musta tähti, joka mainitaan Dresdenin (Maya) Koodeksissa. Tämä tähti on se suuri näkymätön yön herra, joka pystyy muuttamaan pitkällä tähtäimellä Maan sääolosuhteet. Yum-Box-Ek vaikuttaa myös pohjoisiin revontuliin.  Mayat tiesivät luultavasti, että tämä on Joutsenen tähtikuvion ainoa ”musta aukko” (NASA on valokuvannut tämän aukon). Aurinkomme on syntynyt tässä tähtiryhmässä.

Mayapäivien numerot Hugh Harleston jr:n mukaan 296 - 323 ja Kuukalenterin mukaan: 170 – 197

”Länsimaisten” konstellaatioiden nimet ovat Jousimies ja Kauris

Muistisi on erinomainen, valokuvamuisti. Sinulla on henkisiä kykyjä, joita voi rajoittaa se, että haet ainoastaan sitä informaatiota, jonka tunnistat muistisi avulla erittäin nopeasti. Tästä voi johtua, että et aina välitä nähdä vaivaa oppiaksesi uusia asioita. Lähin aurinkomerkkisi Coz- eli Haukka, voi tosin antaa sinulle avaimen, jonka avulla pystyt aukaisemaan suurempia älykkyyden lähteitä, joihin olet joskus yhteydessä kosmisen mielen hiljaisuudessa. Tämä puolestaan suo sinulle mahdollisuuden kehittää itsetuntemuksesi ja kasvusi sisäisiä avuja, kohti luonnollista olemuspuoltasi, sen sijaan että teet vain pelkkää jokapäiväistä työtä tapojesi ohjaama. Käytät mieltäsi, aivojasi, kertomaan sinulle sen mikä on ”oikein”, sen sijaan että antaisit vaistosi ohjata sinua.. Toinen seuralaisesi on Xibkay eli Lisko, joka puolestaan lahjoittaa sinulle kestävän ja käyttökelpoisen tavan kontrolloida positiivisesti henkilöllisyytesi eri naamioita. Tämän kyvyn älykäs käyttötapa suo puolestaan sinulle mahdollisuuden kohota ylöspäin maallisten tapahtumien tikapuilla. Opit katselemaan asioita, jotka ovat ”maallisten” asioiden tuolla puolen. Sinulla on kyky yhdistää eri elementtejä sisimmässäsi. Pystyt myös avautumaan tarpeellesi kohdata todellinen mestari, joka pystyy auttamaan sinua energioittesi hallinnassa ja säilyttämisessä.

11.- 24. Tammikuuta. Kuukalenterissa 02. – 25. Resonoivassa Apinakuussa syntyneiden Apinoiden erityispiirteitä: Sinulla voi olla kokoelma persoonallisuuksia, jotka ovat verrattavissa Xibkay´n, eli Liskon kameleonttimaisiin taipumuksiin. Annat periksi eksoottisten herkkuruokien viettelyksille. Nautit uusien ruokien maistelemisesta. Tämä tosin voi aiheuttaa sinulle ongelmia ajan mittaan.

25. tammikuuta – 07. helmikuuta. Kuukalenterissa 16. Resonoivaa Apinakuuta – 01. Galaktista Haukkakuuta syntyneiden Apinoiden erityispiirteitä: Voit kehittää kosmisten suhteiden ymmärryksen, mikä kohdallasi johtuu Coz´in eli Haukan läheisyydestä. Solaarinen itäinen kumppanisi Balam eli Jaguaari annostelee epätavallisen järjenjuoksusi mukaisten vakaumustesi arvot Sinulla voi olla vaikeuksia kuunnella vaistojasi. Valitettavasti. Sillä vaarat voivat väijyä tässä yhteydessä silloin, kun sinua hallitsee perinteinen järkeily.

Rakkauselämä Mayatapaan
Tavallasi harjoittaa rakastamisen taidetta voi olla taipumus olla imitoivaa, matkivaa, aivoissa syntynyttä ja toisinaan vailla inspiraatiota.  Tosin voit kätkeä kasvosi toisenlaisilta vaikuttuviin naamioihin voidaksesi vietellä parisi. Solaarisen Haukan, Coz´in läheisyys antaa sinulle mahdollisuuden löytää myös todellisen ei- ehdollisen rakkauden.
Voit myös alistua tekemään uhrauksia rakastetun henkilön takia. Annat manipuloida itseäsi ja toimit kuin uskollinen lemmikkieläin. Tosin et koskaan päädy täydelliseen alistumisen tilaan, samalla tavalla kuin posetiivarin apina apulainen, joka kulkee keräämässä rahaa peltipurkkiin herralleen. Tämä johtuu siitä, että persoonallisuutesi on liian vahva salliakseen sinun olevan näin ”palvelualttiin”. Sinulla voi olla taipumus suosia hetkellisiä rakkauskokemuksia, jotka vievät sinut salaisuuksien huipulle, kesken älyllisten pohdintojesi kiemuroita, hetkeen jolloin et huomaa sitä, että tekniikkasi voivat ryövätä pariltasi kaiken energian sinun eduksesi. Mutta tarinan lopuksi aina valveilla oleva ja kaikkea tarkkaileva älyllinen silmäsi rationalisoi tilanteen ja tekee sinusta viattoman katsojan mille tahansa kielteiselle seuraukselle, jonka olet aiheuttanut.

Auran, eli kosmisen valon väri syntymäpäivänäsi on punavioletti. Viehtymyksesi on vetää itseesi kellanvihreää ja mustaa auran valoa. Tämä erikoinen ”näkyvän” värin yhdistelmä ikään kuin imee kohti musta aukkoa, joka lopulta muodostaa ”valoaukon” silloin kun silmä näkee sen ja muuntaa mustuuden valoksi. Etsi niitä, joiden auran suovat tämän kosmisen ravinnon sinulle. Tämän väriset aurat ovat henkilöillä, jotka ovat syntyneet 13. heinäkuuta – 07. elokuuta ja Kuukalenterissa 17. Kosmista Kilpikonnakuuta – 13. Magneettista Lepakkokuuta välisenä aikana.

Kumppanikonstellaatiosi aurojen värit ovat punainen ja violetti. Nämä henkilöt ovat syntyneet 28. joulukuuta – 21. Helmikuuta. Kuukalenterin mukaan 16. Rytmistä Liskokuuta – 12. Resonoivaa Apinakuuta välisenä aikana.

Yöllinen tähtitaivaasi ulottuu Kan ´in eli Käärmeen rajoilta itäisellä taivaalla aina puoleen väliin Keh´in eli Peuran aluetta lännessä. Kielteisiin vaikutteisiin kuuluu epäaito ujous. Voit myös ikään kuin laahustaa tiettyinä ajanjaksoina, tai pysähdellä kuin kantaisit raskasta taakkaa, ilman näkyviä päämääriä. Vetäydyt nimittäin välillä älyllisyytesi luoman simpukan kuoren sisälle. Sinulla voi olla pitkälle kehittynyt pelko myrkyllisiä hyönteisiä ja hämähäkkejä kohtaan. Asenteesi: ”Hittokaan ei minua liikuta” voi aiheuttaa sinulle tilanteita joissa aliarvioit materiaalisten ansioiden arvon. Näin sinulla voi olla taipumus päätyä tyhjätaskuksi juuri silloin kun sinulle tulee odottamattomia menoja. Kaikkein kielteisimpiä taipumuksiasi voi olla tapasi imeä muiden energiaa ja vahvistaa sillä positiivisesti omaasi. Mutta solaariset kumppanisi auttavat sinua selviytymään näistä vaikeuksista. Balam, eli Jaguaari ja Coz, eli Solaari-nen Haukka kompensoivat Xibkay eli Liskon ja Kutzin eli Riikinkukon vaikutuksia. Nämä kaksi viimeksi mainittua ovat Auringon seurana syntymäpäiväsi aikaan. Voit myös olla riippuvainen suuressa määrin toisista kun on kysymyksessä maalliseen elämääsi liittyvät päätökset. Toimit aivan päinvastoin kun kysymyksessä ovat henkiset asiat tai toisiin maailmoihin liittyvät asiat. Tiedät itse aivan tarkkaan mitä sinun on tehtävä elämäsi kriitillisillä hetkillä, jolloin sinun on pystyttävä muuntamaan psyykkistä ilmapiiriä. Sinua on siunattu kyvyllä tuntea palleasi tykytys ja tiedät tarkkaan mihin suuntaa sinun on kuljettava kun kysymyksessä on todella tärkeä muutos

Tärkein näky tähti syntymäpäiväsi aikaan on Altair- alfa-Kotka.

Muita näkyviä tähtiä ovat: alfa- ja beta Kaksoset, Eli Aak´in , Kilpikonnan silmät, Sirius (Ch´ ook-Ek), eli alfa Iso Koira,
Alfa-Jalopeura, Tzootz ín eli Lepakon silmä ja alfa-Rapu, eli Tzootz ín jalka.
Tähtimerkkisi tärkeimmät tähdet eli auringot ovat: Alfa- ja Beta-Kauris, Batzin eli Apinan selkäranka.
Deneb: alfa-Joutsen, alfa-Mikroskooppi, alfa-Riikinkukko, alfa ja beta- Jousimies (Apinan häntä) ja alfa ja beta Pohjan Kruunu.


Apinan kukka on Balche´ eli viinipuu. Tämän puun hedelmistä Mayat tekivät hunajan avulla käytettynä alkoholipitoista juomaa, joka auttoi heitä unohtamaan päässä pyörivän sisäisen, älyllisen ”keskustelun”

Jalokivi: Zaziltun, eli helmi. 

Lintu: Tzunu ´um, eli kolibri. Tämä lintu symbolisoi nopeaa liikettä, kuten esim. salaman-lyöntiä ja nopeaa älyllistä ajattelua.

Maya astrologiaa  Jutun lopussa on linkit kaikkiin 13 mayaeläinradan merkkiin

Ma´al-oob-k´in!

Lähteet:
José Argüelles: Dreamspell -Uniloitsu
Hugh Harleston: Jr: El Zodiaco Maya Editorial Diana, Mexico,1991
Carter Scott:: Los Mayas,M.E. EDITORES S.L.
Juha Hiltunen, Jyrki Talvitie: Mayamaa , Tietoteos Oy,1993  

Maya-astrologiaa on julkaistu Kulta-Aika lehden numeroissa vuosina  2003 ja 2004
©Gracia Penttinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar